Chapeau beste bso van het land

enspijk • Buitenschoolse opvang Chapeau Kinderwerk uit Enspijk is donderdag door ouders uitgeroepen tot beste buitenschoolse opvang van Nederland.

Dit gebeurde tijdens de uitreiking van de Kinderopvang Awards 2017. Als totale organisatie heeft Chapeau Kinderwerd bovendien een prijs gekregen voor de beste kinderopvangketen xs. Achttien organisaties gingen met een award naar huis omdat zij de beste beoordelingen van hun klanten kregen. Kinderopvang Awards is een initiatief van reviewplatform Opiness en onderzoekbureau Tevreden. Ruim driehonderd organisaties namendeel aan de verkiezing van dit jaar.

Uit de klantreviews blijkt dat de winnaars 2017 zich vooral onderscheiden door de kwaliteit van de leidsters. Zij zijn het meest bepalend zijn voor de klanttevredenheid. Pedagogisch medewerkers moeten vooral lief en deskundig zijn, volgens ouders. Ook de samenwerking onderling en een vast team van gezichten werd veel genoemd. Wat ouders tevens van groot belang achten zijn de activiteiten die worden ondernomen met de kinderen. Deze moeten gevarieerd, actief en creatief zijnen bij voorkeur ook uitdagend en leerzaam. Tot slot viel op dat de winnaars ook veel complimenten ontvingen over hun locatie. Veel ruimte voor de kinderen zowel binnen maar met name ook buiten is een belangrijk criterium voor ouders om deze kinderopvang organisaties de hemel in te prijzen.