• Riet van der Linden werkt aan een beeld in het atelier.
• Riet van der Linden werkt aan een beeld in het atelier. Foto: Lisette van de Pavoordt

Open dagen bij Gerard Akerboom

leerdam • Alweer voor de tiende keer organiseert het Atelier Gerard Akerboom open dagen in het Kampeerbosje Leerdam. Tegelijkertijd vindt er de jaarlijkse expositie plaats van de beelden die de cursisten in het atelier hebben gemaakt.

Omdat het de laatste keer is dat Gerard Akerboom een dergelijk expositie houdt, zijn ook oud-cursisten benaderd om een beeld aan te leveren. Ook dit jaar wordt een aantal beelden te koop aangeboden, zo krijgen bezoekers ook de kans om een eigen beeld aan te schaffen.

Na tien jaar komt er een einde aan de wekelijkse beeldhouwmiddagen in het open atelier. Akerboom stopt niet met lesgeven, vanaf komend najaar wordt er elke drie maanden een weekendworkshop gegeven. Deelnemers zijn dan twee dagen intensief bezig met hun eigen beeld. De eerstvolgende weekendworkshop staat gepland op zaterdag 9 en zondag 10 september.

Informatie

Tijdens de open dagen informeert het atelier geïnteresseerden graag over de werkwijze en de begeleiding van Gerard Akerboom. Ook zijn er deelnemers van de cursussen aanwezig die een toelichting kunnen geven. Er is gratis koffie en thee en er ligt een informatiefolder voor belangstellenden klaar. Het atelier is te vinden in Het Kampeerbosje Leerdam aan het Recht van ter Leede 25 in Leerdam.

De deuren staan zaterdag 24 en zondag 25 juni van 13:00 tot 17:00 uur open. Meer informatie is ook te vinden op de onderstaande website.

q www.ateliergerardakerboom.nl