• Henk Hennekes, Tinja van Zanten, Nienke Grosse Hamberg en Erwin Kooijman organiseren Glassdance.
• Henk Hennekes, Tinja van Zanten, Nienke Grosse Hamberg en Erwin Kooijman organiseren Glassdance. Foto: Hans van Vrouwerf

Aftellen naar eerste editie Glassdance

leerdam • Nog een paar dagen en dan gaat de eerste editie van de Glassdance in Leerdam officieel van start. Komende vrijdag om 18.00 uur zullen op het parkeerterrein van de glasfabrieken aan de Lingedijk de eerste muzieknoten door een zevental DJ's uit de geluidsboxen worden geduwd.

Erwin Kooijman, samen met Henk Hennekes, Nienke Grosse-Hamberg en Tinja van Zanten initiatiefnemer van het muziekspektakel, heeft er na flink wat uren voorbereidend werk zin in. "Absoluut", klinkt het enthousiast. "Vorige week dinsdag hebben we de laatste vergunningen van de gemeente gekregen. Daarmee is alles nu officieel geregeld. Ook in financieel opzicht zijn inmiddels we rond." Inmiddels, want vanzelf ging het gehele voortraject zeker niet. Kooijman: "Na een gesprek met Henk ontstond begin dit jaar het idee om een dance-event in de stad te gaan organiseren. Veel oudere vrienden van mij zijn namelijk ook nog steeds actief als DJ. Hoe mooi zou het zijn als we jong en oud door muziek bijeen zouden kunnen brengen in de stad? Als lokale talenten ervoor open zouden staan om bij de Glassdance aanwezig te zijn, zou dat Leerdammers met elkaar kunnen verbinden, was ons uitgangspunt."

Vrijblijvende hulp

Een zevental DJ's gaf al snel hun jawoord, waarna ook de gemeente positief reageerde. "Zij gaven aan een derde van het totaalbedrag te willen faciliteren. Een doelstelling die we onszelf daarna stelden, was dat iedereen die een bijdrage wilde leveren, dit echt op vrijwillige basis zou doen. Het heeft me positief verrast hoeveel reactie erop kwam. Iedereen die bij het evenement betrokken is, doet dit ook echt uit zichzelf. Hartstikke mooi. We geven zo met zijn allen iets aan Leerdam."

De bereidheid van circa honderd regionale bedrijven heeft er nu voor gezorgd dat de eerste editie van de Glassdance officieel van start kan gaan. Of er een tweede komt, is nog onduidelijk, aldus Kooijman. "Na het evenement gaan we met zijn vieren rond de tafel om te evalueren. We zetten in op een bezoek van tussen de 750 en 1.000 man. Als bijzondere gast hebben we Simon Kidzoo kunnen strikken. Een jong talent die ook in het buitenland al naamsbekendheid heeft. De gunfactor is in elk geval hoog. En als ik iedereen mag geloven dan leeft het ook wel in de stad. Ook de oudere generatie is positief. Dat is iets dat we heel graag willen bewerkstelligen."

Naast variërende dancemuziek voor jong en oud, zullen er bij de Glassdance ook diverse eet- en drinktentjes staan. "En dat allemaal mede mogelijk gemaakt door tien medewerkers uit de Leerdamse horecawereld, die zich vrijwillig bij ons aanmeldden. Ik ben vooral heel trots op iedereen die zijn medewerking heeft verleend om dit tot stand te laten komen. Als dit een succes wordt, dan heeft iedereen daaraan bijgedragen. We zijn er klaar voor!"