• De jeugd in actie tijdens een CMV-activiteit.
• De jeugd in actie tijdens een CMV-activiteit. Foto: Aangeleverd

CMV-kamp en Blacklight toernooi bij WHV

asperen • Leden van WHV uit Asperen wilden al langer een CMV-kamp organiseren voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Anderen waren enthousiast over een blacklight toernooi. Vanwege het 60-jarig jubileum worden beide evenementen in het weekend van 23 en 24 juni gehouden.

Oud-bestuurslid Lineke Verhoef was al jaren van plan een CMV-kamp te organiseren. CMV staat voor Cool Moves Volleybal. Dit type volleybal is speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar ontwikkeld. Verhoef organiseerde al diverse activiteiten en clinics voor deze leeftijdscategorie, maar een kamp is net iets extra's. "Waarschijnlijk is om die reden dit onderdeel ook gekozen tijdens de enquête onder de leden", zegt Lineke die het kamp samen met Gerlanda van Wijk organiseert. "Zowel Gerlanda als ik zijn al jaren betrokken bij de CMV en jeugd. Met dit speciale kinderkamp betrekken we ook de jongste leden van WHV bij ons jubileum. We hopen op een kamp vol volleybal, gezelligheid en plezier." Het kamp leeft enorm bij de kinderen. Ze zeggen er andere activiteiten voor af om erbij te zijn. Gerlanda: "Logeren is voor kinderen altijd spannend. Als je dat dan ook nog eens in een sporthal kan doen, maakt het extra leuk. Omdat zaterdag het blacklight toernooi wordt georganiseerd, kunnen we ons hier mooi bij aansluiten. Zo krijgen de kinderen twee unieke ervaringen: slapen in de sporthal én volleyballen in het donker."

Het blacklight toernooi stond al langer op het verlanglijstje van de toernooi- en activiteitencommissie. De zaal wordt lichtvrij gemaakt, de netten en lijnen worden voorzien van lichtgevend tape. Er wordt gespeeld met een lichtgevende bal. Dit idee werd door veel WHV-ers gekozen, omdat bijna niemand nog op deze manier gevolleybald heeft. Omdat het huren van materiaal en lampen erg duur is, is er een hele dag voor het evenement uitgetrokken. Zodoende kunnen zoveel mogelijk mensen meedoen. "Het volleyballen in een zaal met blacklight is een bijzondere ervaring. Het volleyballen krijgt een nieuwe dimensie. Door de lampen lichten alle fluorescerende materialen op, waardoor de sporthal er heel anders uit ziet dan we gewend zijn", laten de leden van de toernooi- en activiteitencommissie weten. De dag heeft verschillende onderdelen. 's Morgens kunnen de kinderen ter afsluiting van hun kamp met hun ouders of familieleden meedoen aan het ouder-kind toernooi. 's Middags zijn er openbare jeugd- en seniorentoernooien waar teams uit de regio tegen elkaar spelen. "We sluiten de dag af met een mixtoernooi voor (oud)-leden Met dit programma kunnen we iedereen laten genieten van het evenement. Dat was één van de belangrijkste redenen om de dag zo in te delen." De dag wordt mogelijk gemaakt door sponsor De Groot & Schagen Aannemingsbedrijf B.V. uit Sliedrecht. Wie nog mee wil doen, kan zich opgeven via blacklightevent@wijhoudenvol.nl.