Leerdam City Run zoekt vrijwilligers

leerdam • Het centrum van de Glasstad is vrijdag 30 juni het decor van de Leerdam City Run. De organisatie zoekt naarstig naar vrijwilligers.

De Leerdam City Run beleeft haar eerste editie. Hoewel: de organisatie refereert aan een eerdere traditie. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw was het namelijk gebruikelijk om op Koninginnedag een dergelijk wedstrijd. De lopers moesten toen vijf of tien kilometer rennen. Het parcours was 1,3 kilometer lang en liep van de Kerkstraat, via de Vlietskant, Meent en de Westwal terug naar de finish op de Kerkstraat. Deze cityrun wordt vrijdag 30 juni nieuw leven ingeblazen. Niet op Koningsdag dus, maar wel op een koopavond eind juni. De nieuwe route is 2,5 kilometer en kan naar keuze twee of vier keer worden afgelegd. Voor de jeugd zijn er een tweetal kidsruns. De jongens en meiden van zes tot en met negen jaar lopen één rondje van 850 meter. De oudere kids leggen dit rondje twee keer af en krijgen na 1.700 meter een medaille. De start en finish is op de Kerkstraat. De lopers komen onder andere langs de haven en langs de kubussen op het Dr. Reilinghplein.

Inmiddels hebben zich al lopers uit heel het land ingeschreven. De meesten komen natuurlijk uit Leerdam, maar ook uit Diemen, Utrecht en Elst zijn er lopers die gaan genieten van de mooie Leerdamse binnenstad.
De organisatie van de Leerdam City Run is in handen van stichting Vijfheerenlandenmarathon, zij werken nauw samen met de Leerdamse Ondernemersvereniging (LOV) en de gemeente Leerdam.

heeft echter dringend behoefte aan vrijwilligers om dit evenement mogelijk te maken. Iedereen van zestien jaar of ouder die een uurtje of meer de tijd heeft op vrijdagavond 30 juni en een oude traditie nieuw leven in wil blazen is van harte welkom om te komen helpen. Enthousiaste vrijwilligers kunnen bellen met Christiaan Diem via 06-53673025 of een mailtje sturen naar info@leerdamcityrun.nl. Meer informatie is te vinden op de website.

q www.leerdamcityrun.nl