Nieuw leven voor moestuin Haaften

haaften • De dorpsmoestuin in Haaften krijgt een doorstart. Ook andere groene projecten in het dorp en andere kernen van Neerijnen worden opgepakt.

De moestuin is in 2014 gestart door stichting Dirk III op basis van ideeën van schoolkinderen uit Haaften. Dirk III houdt zich bezig met de 'nieuwe economie'. Hoewel er in eerste instantie veel mensen bij betrokken waren, en er mooie moestuinbakken verrezen, bloedde het idee dood.

Nu is de dorpsmoestuin één van de groene initiatieven in Haaften waarvoor de gemeente subsidie beschikbaar heeft gesteld via het leefbaarheidsfonds. Er zijn ook vrijwilligers gevonden die de kar willen trekken. Zij komen volgende week voor overleg bij elkaar. Andere belangstellenden kunnen zich melden bij Dikky de Bijl van de gemeente Neerijnen, of via de facebookpagina van de dorpsmoestuin. Door ook Landschapsbeheer Gelderland in te schakelen hoopt de gemeente de moestuin en andere groene ideeën bestendiger te maken.

Eén van de andere projecten in Haaften is 't Kempke. Veel inwoners missen de vroegere invulling van dit stuk groen midden in het dorp, toen het nog evenemententerrein was. Inmiddels dient het als waterberging. De petitie om die nieuwe bestemming terug te draaien haalde het niet, maar er wordt wel nagedacht over een aantrekkelijker invulling.