• Margot de Boer (links) en Famke Vennema.
• Margot de Boer (links) en Famke Vennema. Foto: aangeleverd

Famke Vennema districtskampioen

leerdam • Turnster Famke Vennema uit Leerdam is er afgelopen zaterdag in Amsterdam in geslaagd districtskampioen te worden.

Ze schreef de titel districtskampioen bij de pupil 2, N3 op haar naam. Daarmee sloot ze een zeer succesvol seizoen af, want twee weken geleden werd ze nog Nederlands kampioen op het onderdeel balk.

Zaterdag streden maar liefst vijftien turnsters van de Viaanse vereniging tijdens het districtskampioenschap in de hoogste divisies om een hoge klassering. De vorig seizoen naar DOS overgestapte Vennema ging direct goed van start op het onderdeel sprong. Tijdens deze wedstrijd liet zij voor het eerst een streksalto zien aan de brug. Met het onderdeel vloer nog te gaan, had de Leerdamse zicht op een hoge klassering. Door een prima oefening legde ze beslag op de eerste plaats: goed voor de gouden medaille en de titel districtskampioen.

Zilver en brons

Door de Viaanse turnsters werden nog meer medailles in de wacht gesleept. Zilver was er voor Margot de Boer uit Leerdam in de categorie senioren C. Zij turnde stabiel en sprong voor het eerst een tsukahara die goed uitpakte. Helaas moest zij de balk een keer vroegtijdig verlaten. Na haar wedstrijd stond De Boer in 'zilveren positie', maar er moesten nog veel turnsters komen die haar zouden kunnen passeren. Uiteindelijk slaagde Margot erin deze plaats vast te houden, zodat ze na afloop haar verdiende zilveren medaille kreeg omgehangen. Brons was er voor Chloé Gielen bij de junioren, niveau C, mede door haar hoge scores op brug en vloer.