Ter Leede speelt laatste wedstrijd gelijk

leerdam • Het eerste team van korfbalvereniging Ter Leede/De Jager speelde haar laatste wedstrijd van het seizoen. Het werd 9-9 tegen Antilopen/Lancyr Deelen 7 uit Leusden.

Vorige week sleepte Ter Leede door winst op Soesterkwartier de titel al in de wacht. Een aantal weken geleden verliep de uitwedstrijd tegen Antilopen moeizaam. Ter Leede verloor in Leusden met 10-8, waardoor de spelers zaterdag extra gemotiveerd waren. Ter Leede begon aanvallend, maar al snel kwam Antilopen op 0-1. Aanvoerder Arco Roth schoot hierna de gelijkmaker binnen voor Ter Leede en Simone Luk zorgde voor de 2-1. Antilopen nam het initiatief over en liep uit naar 2-4, waarna Anne Nieuwboer vlak voor rust de 3-4 maakte. In de rust pepten de spelers van Ter Leede elkaar op. Ook kwam Sharona van Rooijen in het veld voor Lalita Keuken. Desondanks verliep het begin van de tweede helft moeizaam: de achterstand liep op tot 3-6. Ter Leede herpakte zich en kwam via treffers van Arco Roth en Anne Nieuwboer op 5-6. Antilopen zag Ter Leede sterker worden, zette zelf ook een tandje bij en liep uit naar 5-8. Aanvoerder Arco Roth scoorde in die fase opnieuw, de gasten antwoordden direct waardoor ze met een 6-9 voorsprong de slotfase ingingen. Een mooi doelpunt van Marjolein Bogaard bracht Ter Leede op 7-9 en Misha van Donselaar scoorde twee keer in de laatste minuten waardoor Ter Leede op de valreep op 9-9 kwam.

Na de wedstrijd was het tijd voor het kampioensfeestje.