• Petrakoor helpt goede doelen in Leerdam.
• Petrakoor helpt goede doelen in Leerdam. Foto: aangeleverd

Petrakoor strooit met cheques

leerdam • Het opgeheven Petrakoor in Leerdam heeft haar resterende kas geschonken verschillende goede doelen in de Glasstad.

Het christelijk gemengd Petrakoor stopte eind 2016 na ruim dertig jaar met haar activiteiten. Er waren te weinig leden om het koor nog draaiende te houden. Maar: in de kas zat nog wel het nodige geld. Als afsluiting zijn de koorleden nog een dag op stap geweest, ze bezochten de musical Soldaat van Oranje. Omdat ook na deze dag nog flink wat geld overbleef, hebben de leden ervoor gekozen dit geld niet zelf te incasseren (zoals dit statutair zou mogen) maar te schenken aan een aantal goede doelen in Leerdam.

Goede doelen

Het Petrakoor koos voor: de gezamenlijke maaltijdprojecten van respectievelijk De Hoeksteen, Bethelkerk en Pauluskerk. Verzorgingstehuis Huis ter Leede kreeg geld als bijdrage voor de aankoop van een tweede Tovertafel, het Emmahuis kreeg een geldbedrag voor de aankoop van een nieuwe computer en Lingesteyn kreeg een zakcentje voor de aanschaf van een elektronisch bingoapparaat. Al deze instellingen mochten een cheque van maar liefst vijfhonderd euro in ontvangst nemen. Er is ook gedacht aan de organisaties die in Zuid-Afrika voor kinderen en volwassenen veel goed werk verrichten en stichting Baie Dankie en stichting Sizanani mochten elk een cheque van 250 euro in ontvangst nemen.

Aan het Koningin Wilhelmina Fonds zal, als alle rekeningen zijn betaald een bedrag van ruim vijfhonderd worden overgemaakt. Hiermee is het Petrakoor door haar budget heen.