• Ontvangst van het Gezonde School-vignet.
• Ontvangst van het Gezonde School-vignet. Foto: aangeleverd

De Spiegelhof is Gezonde School

herwijnen • Wethouder Griedo Bel heeft vrijdag het Gezonde School-vignet op basisschool Spiegelhof in Herwijnen onthuld.

De school werkte twee jaar aan het thema gezonde voeding, dat nu een vaste plek heeft binnen het schoolbeleid. Dat werd beloond met een vignet. Hiermee wil De Spiegelhof aan leerlingen en hun ouders laten zien dat gezondheid hoog in het vaandel staat op de school. Zo heeft de school onder meer afspraken gemaakt over driemaal per week fruit eten, er worden fruitspelletjes georganiseerd en leerlingen mogen de hele dag door hun flesje of beker met water bijvullen. Ook is er structureel aandacht in de lessen voor gezonde voeding, en in de communicatie met ouders hierover.

Directeur Ben Kennedie is trots. "Wij zijn ervan overtuigd dat gezonde voeding een positief effect heeft op de prestaties van leerlingen en leraren. Met het vignet kunnen we laten zien dat we hier doorlopend werk van maken. Maar dat betekent niet dat we nu alleen nog maar wortels eten. Op feestjes bijvoorbeeld, vinden wij dat een snoepje ook moet kunnen. Nu gezonde voeding een goede plek heeft in de school, willen we dat ook met het thema bewegen gaan doen."

Scholen krijgen het Gezonde School-vignet als zij structureel te werken aan gezondheid. Dus moet er bijvoorbeeld in de lessen aandacht zijn voor gezondheid, ook moeten deze scholen gezond gedrag stimuleren door aanpassingen in de fysieke en sociale omgeving. Bijvoorbeeld door een schoolplein te creëren waar kinderen goed kunnen bewegen.

q www.gezondeschool.nl