• Gelukkige winnaars tijdens een eerder prijzenfestival van Savel.
• Gelukkige winnaars tijdens een eerder prijzenfestival van Savel. Foto: Patrick Tukker

Savel legt haar klanten in de watten

leerdam • Bij de Savel-ondernemers in Leerdam-West barst woensdag 7 juni het Grote Geluksprijzen Festival los. Met de grootste prijzenpot uit de Savel-historie.

Het Grote Geluksprijzen Festival is volgens Savel-penningmeester Adrie Kleppe een "feest voor de hele wijk West en eigenlijk voor heel Leerdam en omgeving". De ondernemersvereniging organiseert sinds haar oprichting jaarlijks wel een dergelijk prijzenfestival om haar klanten in de watten te leggen. Kleppe: "We willen het publiek dit jaar ook nog eens extra bedanken voor hun begrip, met het oog op de overlast tijdens de verbouwing van het Europaplein." Vandaar de goed gevulde prijzenpot van zevenduizend euro.

Hoe werkt het Grote Geluksprijzen Festival? Klanten van Savel-ondernemers en de Aldi krijgen tot en met vrijdag 7 juli bij besteding van iedere zeven euro een gelukskaartje. Als ze deze kaartjes weer voorzien van naam, adres en telefoonnummer inleveren bij de betrokken winkeliers, maken ze kans op verschillende prijzen. Savel organiseert op de slotavond van het Grote Geluksprijzen Festival op vrijdag 7 juli de prijsuitreiking. Deze begint natuurlijk om 19:00 uur – zeven uur – en elke zeven minuten maakt de ondernemersvereniging een winnaar bekend van een prijs ter waarde van vijfentwintig euro. Elke kwartier wordt er een hoofdprijs van honderd euro aan Savel Eurobonnen getrokken. En elk heel uur wordt de superhoofdprijs van maar liefst duizend euro aan Savel Eurobonnen bekend gemaakt. Deze bonnen zijn opgedeeld in waardebonnen van vijfentwintig euro, die vervolgens bij alle Savel-ondernemers uitgegeven kunnen worden. De gelukkige winnaars krijgen een belletje van Savel. En: krijgen vervolgens zeven minuten om de prijs op te halen bij de tent op het Europaplein. De naturaprijzen van vijfentwintig euro mogen wel later bij de Savel-ondernemers opgehaald worden. Als klap op de vuurpijl is er nog een zevenklapper in de wacht te slepen. Als de winnaar van een hoofdprijs namelijk een (kloppend) telefoonnummer heeft ingevuld op zijn of haar gelukskaartje en dit nummer bevat een zeven, dan wordt de hoofdprijs verdubbeld.

De feestavond vindt plaats in een tent bij het Europaplein, hier is ook een biertje te krijgen en verschillende Savel-ondernemers trakteren op iets lekkers om te snacken. Kleppe: "Er staan voldoende tafels in de tent. Maar als het een beetje weer is en de opkomst is hoog, dan komen er mensen uit de wijk met hun eigen tuinsetje er gewoon bij zitten." Bij slecht weer is er overigens ook een plan b: tegen die tijd is de passage van het winkelcentrum afgerond en kan het hele feest eventueel daar naartoe verhuisd worden. De slotavond duurt tot 22:00 uur. Meer informatie is te vinden op de advertentiepagina van Savel in de krant of op de website.

q www.savel.nl