Weer geld voor startersleningen

lingewaal • Gemeente Lingewaal heeft weer geld beschikbaar gesteld voor het vertrekken van startersleningen voor zowel bestaande als nieuwbouwwoningen.

Lingewaal startte in 2014 met starterslening, maar na anderhalf jaar was het geld op. Hier heeft de raad nu weer verandering in gebracht. Er is drie ton beschikbaar gesteld. Het maximale leenbedrag per start is dertigduizend euro. Voor het cpo-project in Spijk is een apart budget beschikbaar gesteld.

De starterslening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten (koopsom en bijkomende kosten) van een woning en het bedrag dat een starter maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De starterslening is een lening waarover de eerste drie jaar geen rente en aflossing hoeft te worden betaald. Inwoners van Lingewaal komen in aanmerking voor een starterslening als zij nog niet eerder woningeigenaar zijn geweest, het beoogde huis zelf gaan bewonen, een verblijfsvergunning hebben en op dit moment een huurwoning bewonen of inwonend zijn. Inwoners kunnen een starterslening krijgen voor een bestaande en voor een nieuwbouwwoning. Meer informatie over de startersleningen is te vinden op de website. Of bij de gemeente Lingewaal via 0345-634000 of info@lingewaal.nl.

q www.lingewaal.nl/starterslening