Bertie Treffers pakt medaille bij turnen

herwijnen • Twee turnsters van Olympia Herwijnen deden zaterdag mee aan het districtskampioenschap Noord-Holland en Mid-West in Amsterdam. Bertie Treffers turnde sterk en viel in de prijzen.

Jasmijn Wigmans (eerste jaar Junior F) startte 'super' met 11.80 op vloer, vervolgens ging ze naar sprong. Het toestel brug verliep prima. Bij haar laatste toestel balk kwamen de zenuwen. Helaas verliet ze de balk voor haar afsprong. Ondanks de val was het een perfecte balk. Ze werd uiteindelijk 30e. Het niveau was hoog en de punten lagen dicht bij elkaar. Jasmijn mag terugkijken op een sterk jaar waarin ze veel progressie heeft gemaakt.

Bertie Treffers (Senior E) was een van de favorieten in haar niveau. Ondanks de zenuwen startte ze prima op sprong en ook haar brugoefening turnde ze erg mooi. Vervolgens ging ze naar balk. Dit toestel beheerst ze meestal goed. Ze scoorde een 11.55 en schoof langzamerhand richting de top 10. Op haar laatste toestel vloer kon ze showen en knallen en met een puntentotaal van 12.00 eindigde ze als 2e op dit toestel. In het eindklassement werd ze verrassend 4e en veroverde een medaille. Het opvallende was dat Bertie bij alle toestellen hoger heeft gescoord dan bij de regiofinale twee weken geleden. Dit turnseizoen heeft ze elke wedstrijd een medaille mee naar huis genomen. Hoe haar seizoen volgend jaar eruit gaat zien is nog niet bekend in verband met haar nieuwe school. Trainsters van Olympia Herwijnen zijn super trots op de meiden.