Skeelertocht en Zeeuwse markt bij de Wittenberg in Haaften
Skeelertocht en Zeeuwse markt bij de Wittenberg in Haaften Foto: Nico van Ganzewinkel

fotoreportage zeeuwse week de wittenberg

haaften • Met een Zeeuwse feestweek en een uniek skeelerevement wist Wittenbergzorg zaterdag genoeg geld in te zamelen om het interactieve programma Fietslabyrint aan te schaffen. Hiervoor was tienduizend euro nodig. Dit werd gehaald en Fietslabyrint kon meteen zaterdag al uitgereikt worden aan de bewoners van De Wittenberg.

Er deden zestien skeeleraars mee aan de tocht zaterdag. Voor één liep dat minder goed af: hij brak zijn sleutelbeen tijdens de tour. De andere deelnemers wisten de tocht zonder kleerscheuren te volmaken. Bij De Wittenberg in Haaften waren er de hele zaterdag volop activiteiten. Er was een Zeeuwse markt, ook werd er een modeshow gegeven in klederdracht. Verder gingen er ruim drieduizend Zeeuwse bolussen over de toonbank.

Wittenbergzorg organiseerde de skeelertocht samen met de stichting 'In de slag van 150'. De deelnemers skeelerden van Oosterland in Zeeland naar De Wittenberg in Haaften. Een tocht van honderd kilometer lang. Het evenement maakte onderdeel uit van de Zeeuwse feestweek die Wittenbergzorg organiseerde. Doel: geld inzamelen voor de aanschaf van het programma Fietslabyrint.

Met Fietslabyrint kunnen mensen met dementie op een veilige manier, zonder snel te hoeven te anticiperen op het verkeer, interactief door de mooiste steden en landschappen van Nederland fietsen. Het programma bestaat uit een groot beeldscherm voor een bewegingstrainer, hiermee kunnen mensen op een veilige manier fietstochten maken. Er zijn verschillende tocht te maken, bijvoorbeeld in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem en een flink aantal andere steden. Het is ook mogelijk zelf een nieuwe fietstocht in eigen stad, dorp of omgeving te laten maken.

fotografie

Nico van Ganzewinkel

meer foto's

www.hetkontakt.nl/leerdam