Herovina op drempel derde klasse

raamsdonksveer • Herovina staat op de drempel van promotie naar de derde klasse. Het eerste deel van het tweeluik tegen Good Luck werd met een 0-2 overwinning afgesloten. Zaterdag kan Herwijnen de klus in eigen huis klaren.

"We mogen dit niet meer weg geven en dat gaan we ook niet doen", klonk Gertjan Potters vol vertrouwen. "We waren vandaag niet goed, maar dat was Good Luck ook niet. Zij waren wat meer aan de bal, maar hebben vrijwel niets gecreëerd."

En Herovina heeft Kevin Steenbruggen. De topschutter opende halverwege de eerste helft de score. Uit een onmogelijke hoek schoot hij met links via de paal de openingstreffer binnen.

Belangrijke rol

Ook bij het tweede doelpunt had Steenbruggen een belangrijke rol. Uit zijn voorzet scoorde Frank Clements een kwartier na rust de 0-2. Domper voor Herovina is dat juist Steenbruggen komende zaterdag geschorst is voor de return. "Heel lullig", vond Potters. "Hij krijgt in de laatste minuut een onterechte gele kaart. De scheidsrechter was nogal aanwezig vandaag. Hij trok in totaal zes gele kaarten." Naast Steenbruggen zijn ook Jesse van Vliet en Wouter Schram geschorst voor de laatste wedstrijd. "Maar ook Good Luck zal niet compleet zijn. En nu krijgen andere jongens de kans het te laten zien", relativeerde Potters.

Potters vond de overwinning van zijn ploeg ondanks het matige spel wel verdiend. "Wij hebben nog meer kansen gekregen. Kevin kreeg in de eerste helft nog twee vrije kopkansen die de keeper redt en in de tweede helft schiet hij van de rand van het strafschopgebied net over. We hadden met ruimere cijfers kunnen winnen vandaag, maar daarvoor was het gewoon niet goed genoeg."