• Vuren-verdediger Sjors Vonk in actie tegen Zuilichem.
• Vuren-verdediger Sjors Vonk in actie tegen Zuilichem. Foto: DBRN Fotografie

Zuilichem wint in Vuren nipt met 0-1

vuren • De eerste wedstrijd tussen Vuren en Zuilichem om één plaats in de derde klasse bleef lang zonder goals. Een half uur na rust greep Zuilichem via Patrick Kooyman toch met 0-1 de zege. Vuren zal nu de returnmatch moeten winnen om te promoveren.

Vanwege de renovatie van Vurens hoofdveld werd deze nacompetitiewedstrijd op het hobbelige B-veld gespeeld. Dat kwam het spelpeil niet ten goede. In de reguliere competitie bleef Vuren op eigen terrein ongeslagen, maar de confrontatie met derdeklasser Zuilichem bracht met 0-1 de eerste thuisnederlaag.

Vuren-trainer Albert van Zandwijk ziet toch nog mogelijkheden en had op meer gehoopt: "Door onze lange reeks van ongeslagen wedstrijden waren we vol vertrouwen. Voetballend hebben we echter te weinig gebracht. Dat was op dit veld ook lastig. Een gelijkspel had de verhouding beter weergegeven. In de competitie waren wij de productiefste ploeg in onze klasse. Vreemd dat we vandaag niet hebben gescoord. Zuilichem was defensief goed georganiseerd. Aanvallend waren ze vooral op snelheid gevaarlijk. Vuren heeft het echter ondanks alle spanning aardig gedaan en weinig weggegeven. Het is nog lang niet beslist."

Na een verkeerde terugspeelbal bij Vuren miste Rob Bouman een enorme kans. De thuisclub speelde stroef en kon offensief weinig afdwingen. Zuilichem was dreigender. Keeper Tim Ritmeester moest een schot van Erik van Dalen over zijn doel werken. Kort voor rust kreeg Vuren na een misverstand tussen Fred de Brouwer en keeper Catharinus van Honk toch een prima kans. Bas van der Vliet bediende Bart Muilenburg, maar Vurens regiotopscorer zat niet goed in de wedstrijd en mikte naast. Drie minuten na rust moest Zuilichem-speler Erik van Dalen met een enkelblessure per brancard van het veld. Vuren startte na rust sterk. Bas van der Vliet schoot na een mooie solo in, maar keeper Van Honk redde. Na zijn volgende fraaie solo strandde Bas van der Vliet weer op de doelman. Zuilichem stond onder druk. Slechts eenmaal lieten de gasten zich offensief gelden. Zonder succes overigens. Daarna kwam bij Zuilichem invaller Michel Kooyman in het veld. Vuren kreeg geen grip op zijn acties en Zuilichem rook mogelijkheden. In de 74e minuut was het raak. Michel Kooyman bediende Patrick Kooyman, die zich vrij kapte en 0-1 binnenschoot. Na het doelpunt had Zuilichem het pleit kunnen beslechten. Invaller Frans van Helvoort liet een mooie kans echter onbenut. Zo kwam Vuren in de acht minuten blessuretijd nog dichtbij de gelijkmaker. Een schot van Bas van der Vliet bracht keeper Van Honk in problemen, maar het liep voor Zuilichem goed af. Een kopbal van Ian van Wijk leverde slechts een corner op. Het bleef spannend, maar Zuilichem hield de 0-1 zege vast.