• Sfeerbeeld van een eerdere editie van de avondvierdaagse.
• Sfeerbeeld van een eerdere editie van de avondvierdaagse. Foto: gemeente Leerdam

Zorgen over de avondvierdaagse

leerdam • Gemeente Leerdam en stichting Avondvierdaagse Leerdam maken zich zorgen over het voortbestaan van het Leerdamse wandelevenement. De organisatie kampt met een slinkend deelnemersaantal.

Wethouder Bart Bruggeman herinnert zich nog hoe hij als kind meeliep met de Leerdamse avondvierdaagse. "Het was één van de hoogtepunten van het jaar in Dedemsvaart, waar ik als kind woonde. Overdag met elkaar naar school en 's avonds vier dagen lang de vijf kilometer en later de tien kilometer." Wat is hem bijgebleven? "Wandelen, soms blaren, veel zingen en bovenal veel lol. Uiteraard was het defilé op de laatste avond, met veel bloemen, onvergetelijk." De avondvierdaagse beleeft van maandag 12 tot en met donderdag 15 juni haar 45ste editie in Leerdam dit jaar. Winkelaars van het Europaplein hebben zich weer als sponsors opgeworpen om het evenement mogelijk te maken. Nu de wandelaars nog, want de aanmeldingen lopen ieder jaar terug. Bruggeman: "Wij hopen dat er na de 45ste keer ook een 46ste, 47ste enzovoorts komt. Maar dat kan alleen als er voldoende deelnemers zijn."

De avondvierdaagse gaat maandag 12 juni van start bij De Lingebolder, inschrijven voor het evenement kan vrijdag 9 juni van 19:00 tot 21:00 uur bij deze locatie. Dit kost dan vijf euro voor alle leeftijden. Wandelaars die zich pas bij de start inschrijven betalen een euro extra. Groepen vanaf elf personen moeten een formulier downloaden van de site van de avondvierdaagse en dit vrijdag 9 juni ingevuld meenemen. Meer informatie over starttijden, afstanden en routes is te vinden op de website.

q www.avondvierdaagse-leerdam.nl