Merle en Robin genomineerd

regio • Merle Renfurm (20) uit Leerdam en Robin de Jongh (23) uit Heukelum zijn genomineerd voor een Koning Willem I College Award. Het college in 's-Hertogenbosch reikt ieder jaar prijzen uit aan leerlingen die bovengemiddeld presteren als het gaat om bijvoorbeeld innovatie of vakmanschap.

De Leerdamse Merle Renfurm is genomineerd omdat zij haar opleiding manager/ondernemer horeca combineert met een topsporttraject en ze daarnaast ook nog eens jeugdtrainer is. Het Koning Willem I College schrijft bij haar nominatie: "Haar mentaliteit om in alle omstandigheden het beste uit zichzelf te halen, past ze niet alleen in haar sport waterpolo toe, maar ook binnen de toch zware en veeleisende opleiding. Ze inspireert anderen, is altijd vrolijk, vriendelijk en enthousiast. Ook doorloopt ze de opleiding glansrijk." Merle wil na deze opleiding doorstuderen, de hotel en eventmanagement afronden en dan grote events als Amstel Live! gaan organiseren.

Heukelumse Robin de Jongh verdiende ook een nominatie. Deze 23-jarige studeert voor een diploma leidinggevende leisure & hospitality, maar is eigenlijk een geboren entertainer. Hij wil dan ook na deze studie, auditie doen voor de kleinkunstacademie. De school schrijft bij zijn nominatie: "Robin is een bikkel met een groot hart, hij staat altijd voor iedereen klaar. Vanaf dag één op school werkte Robin in het geheim aan een eindshow, waarin hij allerlei gebeurtenissen van drie leerjaren van zijn klasgenoten verwerkte. Een mooie stap richting wat hij écht wil, performen! Als er iemand is die snapt wat het vak 'entertainment' inhoudt, dan is dat Robin wel!"

Of Merle en Robin uiteindelijk een award winnen, wordt woensdag 31 mei bekendgemaakt.

q www.kw1c.nl