• Het podium van de Dikke Banden Race vorig jaar.
• Het podium van de Dikke Banden Race vorig jaar. Foto: aangeleverd

Dikke Banden Race in Rhenoy

rhenoy • Stichting Wielerronde Rhenoy organiseert zaterdag 27 mei tijdens de feestweek in Rhenoy alweer voor de 37ste keer voor de jeugd van zeven tot twaalf jaar een Dikke Banden Race.

Naast het competitieve element van de wedstrijd, is het de organisatie ook zeker te doen om jonge kinderen te laten ervaren hoe leuk het is om te sporten in de buitenlucht. Om de Dikke Banden Race daarom zo toegankelijk mogelijk te maken, kunnen de kinderen op hun eigen 'gewone' fiets meedoen. Er zal door de organisatie wel gekeken worden of de fiets in orde is, zodat er veilig 'geracet' kan worden. Ook het parcours is veilig, want de straten in Rhenoy zullen afgezet zijn met dranghekken en langs het parcours staan beveiligers. Alle deelnemers krijgen een valhelm van de organisatie.


Beker

De eerste drie kinderen die finishen, mogen het podium beklimmen en ontvangen een beker. De winnaar ontvangt ook nog een uitnodiging om aan het einde van het seizoen deel te nemen aan de landelijke finale van de Rabo Dikke Banden Race. Maar voor alle deelnemende kinderen is er een presentje.

Deelnemers kunnen meedoen in drie categorieën: zeven- en achtjarigen, negen- en tienjarigen en elf- twaalfjarigen. De jonge fietsers kunnen zich om 14:00 uur inschrijven in dorpshuis de Betuwe Poort. Maar opgeven kan ook via de onderstaande website. De race start om 15:00 uur. Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank West Betuwe.

q www.rhenoy.info