Feest bij Vrienden van Mariënwaerdt

beesd • Het vijftienjarig bestaan van de Vereniging Vrienden van Mariënwaerdt gaat gepaard met de lancering van een nieuwe interactieve website: www.vriendenvanmarienwaerdt.nl. Hier is onder meer informatie over komende activiteiten te vinden.

Zo is op de website informatie te vinden over wandelingen over de kilometerslange paden over het landgoed en het verrichten van onderhoud of tuinwerkzaamheden
òf - voor wie fysiek minder actief wil zijn – van het bijwonen van een lezing of de St. Hubertusjacht tot koperpoetsen, zwerfvuil ruimen of notentaarten bakken. De vereniging Vrienden van Mariënwaerdt is sinds 2002 actief op dit landgoed. De vereniging heeft als wens dat een ieder die van de gastvrijheid gebruik maakt, – uit principe van wederkerigheid – zich met een "vriendendienst" ondersteunend opstelt. Zo draagt de vereniging bij aan een solide draagvlak voor een samenhangend en verantwoord beheer en onderhoud van het historische rijksmonument en particuliere landgoed.

Veel bezoekers kennen het landgoed vooral van de fairs in augustus en december, maar Mariënwaerdt is jaarrond opengesteld voor iedereen dit het wil bezoeken. Op het landgoed zijn vier uitgezette wandelroutes, variërend van 2,5 tot 12,5 km. Ze worden jaarlijks intensief gebruikt door tienduizenden wandelaars. De Vrienden van Mariënwaerdt ondersteunen het wandelplezier en zijn het project Stap voor Stap gestart om de paden goed begaanbaar te houden en op een natuurlijke manier verharden, zodat ze ook na een stevige regenbui goed begaanbaar zijn. Inmiddels zijn er extra elementen toegevoegd, zoals meer rust- en picknickplaatsen. Voor mountainbikers en ruiters komt nog een aparte route.

q www.vriendenvanmarienwaerdt.nl