• Bestuur van de stichting met de notaris.
• Bestuur van de stichting met de notaris. Foto: aangeleverd

Nieuw: integratiestichting

geldermalsen • In Geldermalsen is onlangs de stichting 'Integreren doe je samen' opgericht. Deze stichting zet zich in voor de opvang van vluchtelingen in de gemeente Geldermalsen.

Doel van de stichting is de integratie van statushouders, zoals erkende vluchtelingen die in de gemeente komen wonen worden genoemd, te bevorderen.

De stichting ontstond als een initiatief van verschillende inwoners die zich verenigden binnen een besloten Facebookgroep onder de noemer 'Praktische hulp vluchtelingen'. Ze boden in eerste instantie vooral praktische hulp door mee te helpen bij een verhuizing of vervoer te regelen of een vloer te leggen. Veel mensen boden al snel meubilair aan. Dit werd door de vrijwilligers opgehaald en bij statushouders, zowel alleenstaanden als gezinnen, gebracht. Al snel kwam er een fietsenproject om te zorgen voor een goed werkende fiets voor iedere nieuwe statushouder die in de gemeente komt wonen.

Werkgroep

Hoewel de vrijwilligers van PHV liefst een informele werkgroep wilden blijven bleek dat het, onder andere richting sponsoren en officiële instanties, toch wenselijk was een officiële stichting te worden. Notaris Van den Berg was bereid dit te sponsoren. Dankzij de steun van de gemeente Geldermalsen en die van diverse sponsoren en donateurs kunnen de vrijwilligers van PHV statushouders blijvend ondersteunen met 'spullen' en stimuleren tot integratie in de lokale samenleving.

Meer informatie is te vinden op de onderstaande website.

q phvgeldermalsen.wixsite.com