• Foto van het defilé van vorig jaar.
• Foto van het defilé van vorig jaar. Foto: Nico van Ganzewinkel

72ste Glasstadmars aanstaande

leerdam • De Glasstadmars staat weer voor de deur. Het Leerdamse evenement beleeft zaterdag 20 mei haar 72ste editie.

De eerste wandelaars vertrekken om 06:30 uur, om 13:00 uur is bij Leerdam Sport '55 de start van de stoet scholen, verenigingen, groepen, muziekkorpsen, maar ook van individuele wandelaars die mee lopen met het traditionele defilé langs het Hofje van Mevrouw van Aerden in de Kerkstraat.

Alle deelnemende groepen worden beoordeeld door een jury. Dit jaar is deze eer voor: Janke Wagenaar (burgemeester Timmerdorp 2017) en Leo Leijten (secretaris van het Bestuur Kringloop Leerdam, de hoofdsponsor van de Glasstadmars 2017). Er is een prijs voor de mooiste groep en één voor de gezelligste groep. Daarnaast is er een extra prijs zijn voor een groep die om wat voor reden ook opvalt. Direct na afloop van de tocht is de prijsuitreiking op het voorterrein van Leerdam Sport '55.

De organisatie heeft verschillende wandelroutes uitgezet. De 3,5 kilometer en zes kilometer blijven zoals gebruikelijk in Leerdam. De tien kilometer maakt een boog om de stad via het Hoogeind. De vijftien en twintig kilometer gaan richting Schoonrewoerd en verder naar Hei- en Boeicop. De deelnemers aan de langere afstanden, dertig, veertig en vijftig kilometer, wandelen in het begin van de tocht door de nieuwe woonwijk Broekgraaf en gaan dan verder richting Leerbroek, Meerkerk, Lexmond, Hei- en Boeicop en Schoonrewoerd, waarbij de vijftig kilometer vanuit Meerkerk nog een extra lus naar Ameide maakt. Alle routes lopen aan het einde via de de Ruijterstraat. Meer informatie is te vinden op de website.

q www.glasstadmars.nl