ASH kan feestje GVV'63 niet voorkomen

hellouw • ASH slaagde er niet in het titelfeestje van GVV'63 te verstoren. De gasten uit Gameren hadden aan een punt genoeg, maar wonnen dankzij een treffer van Bart Geurts met 0-1.

Daarmee kwam er een einde aan de lange periode van trainer Gerrit Molenaar bij de club (hij vertrekt naar HSSC'61). Ook leider Gerrit-Jan van Mourik nam afscheid bij de Hellouwse hoofdmacht. "Het was mooi geweest om met een overwinning te eindigen", zei Van Mourik. "We hebben ook helemaal niet verkeerd gespeeld. We hebben GVV'63 de titel in elk geval niet cadeau gedaan." ASH vergat zichzelf echter met name voor rust te belonen. Danny Bijl, Folkert van der Werff en Bernd Duijzer misten kansen op de openingstreffer. Een kwartier na rust viel het enige doelpunt. De door een blessurebehandeling aan de aandacht ontsnapte Bart Geurts kopte raak.

ASH wist vooraf dat het een lastig seizoen zou worden, maar presteerde uiteindelijk met een tiende plaats toch teleurstellend. "Ik had stiekem wel op het linkerrijtje gehoopt", gaf Van Mourik toe. "Daar stonden we in de winter ook, maar sinds bekend werd dat Gerrit zou vertrekken, hebben we bijna geen punt meer gepakt. Jammer, maar het is niet anders."