Haaften veilig na winst bij concurrent NEO'25

sprang-capelle • In een rechtstreeks gevecht met concurrent NEO'25 verzekerde Haaften zich dankzij een 0-1 zege van nog een jaar voetbal in de 3e klasse. Bij een nederlaag zou de ploeg veroordeeld zijn tot het spelen van nacompetitiewedstrijden.

En dus was trainer Denny van Geffen een tevreden man. "Ik ben ontzettend trots op deze ploeg. We hebben het vandaag te lang spannend gehouden, maar dat we de punten hier in het hol van de leeuw bij de directe concurrent weghalen is heel mooi." In een van beide kanten zeer matige eerste helft kwam Haaften al vroeg aan de leiding. Jordy Perdon opende in de elfde minuut de score. "Jordy heeft de laatste weken de nodige doelpunten gemaakt en die waren allemaal erg belangrijk", zei Van Geffen. Haaften kreeg voor rust kansen om verder weg te lopen, maar een doelpunt werd afgekeurd en een andere inzet eindigde op de paal.

Afscheid

Ook na rust kwam Haaften eigenlijk niet echt in de problemen. De ploeg verzuimde via Thijmen Gerringa, Daniël van Zuijdam en Sam Onink de wedstrijd op slot te gooien. "Maar iedereen wist dat NEO'25 niet bij machte was de 1-1 te maken", zag Van Geffen. "We zijn nu achtste geworden en dat was voor het seizoen het streven. Ik kan met een goed gevoel afscheid nemen van deze prachtige club die mij veel gegeven heeft. We begonnen als nummer laatst in de vierde klasse en staan nu hier. Dat is een leuk afscheid. Volgend seizoen gaan we proberen bij Peursum zo'n zelfde sprookje mee te maken."