Geen kampioenschap, wel nacompetitie WNC

kloetinge • WNC had bij Kloetinge kans om kampioen te worden in de 1e klasse C. Omdat Rijsoord bij Nieuw Lekkerland won, zat dat er niet in. WNC verloor zelf met 3-1, maar plaatste zich wel voor de nacompetitie. Dankzij een derde plaats op de ranglijst nam de ploeg de periodetitel over van kampioen Rijsoord.

Dat een titel er niet in zat, werd voor WNC vrij vroeg duidelijk. Rijsoord bleef op koers voor een overwinning en alleen als die ploeg niet zou winnen, kwam WNC in beeld. De Waardenburgers begonnen in Zeeland goed aan de wedstrijd. Nick Vijlbrief tekende voor de 0-1. Toch zag trainer Cor Prein dat zijn ploeg nooit kon winnen. "Je moet niet te vaak over scheidsrechters beginnen, maar dit was dramatisch. We speelden tegen veertien man", doelde Prein op de twee strafschoppen en de rode kaart voor Aimen Seqqal vlak voor rust. Kloetinge kwam nog voor rust op 1-1. Nadat Kloetinge nog een strafschop had gemist, moest Seqqal vlak voor de thee met zijn tweede geel inrukken. Halverwege de tweede helft viel de 2-1. De tweede poging van elf meter was voor de thuisploeg een kwartier voor tijd wel raak.

WNC leek overal naast te grijpen, maar omdat Almkerk van Oranje Wit won, plaatste WNC zich toch voor het toetje. "En dat is ook echt een toetje", zei Prein. "We hebben tot het eind meegedaan om de titel en plaatsen ons nog voor de nacompetitie. Natuurlijk willen we het nu ook afmaken, maar we gaan er wel vrij in en kunnen gewoon lekker voetballen."

WNC moet al op dinsdagavond op bezoek bij Bennekom. Bij het drukken van deze krant was het resultaat van die wedstrijd nog niet bekend.