• Stijn Schuller en Sil van Putten vieren Heukelums handhaving.
• Stijn Schuller en Sil van Putten vieren Heukelums handhaving. Foto: DBRN Fotografie

Handhaving na moeizame 2-1 zege op Wilhelmina'26

Heukelum blijft tweedeklasser

heukelum • Heukelum komt ook volgend seizoen uit in de tweede klasse. De ploeg van Marco Verbeek handhaafde zich dankzij een 2-1 overwinning op Wilhelmina'26.

Heukelum moest in de laatste wedstrijd van het seizoen voorkomen dat het nacompetitie tegen degradatie naar de derde klasse zou moeten spelen. Met een tiende plaats had Heukelum alles in eigen hand. Bij een overwinning was de ploeg zeker van handhaving. Bij ieder ander resultaat was het afhankelijk van het resultaat van GDC tegen CDW. Omdat het lange tijd leek dat GDC zijn wedstrijd zou winnen, was ook winst van Heukelum geboden. Hoewel GDC uiteindelijk gelijk speelde, zorgde Heukelum dankzij volle winst dat het zich in zijn debuutjaar als nummer tien handhaafde in de 2e klasse F. "Rechtstreekse handhaving was voor ons dit seizoen het maximaal haalbare", analyseerde Verbeek na afloop. "Dit is echt een moeilijke competitie. Kijk maar hoe lastig Nivo Sparta het had om een periode te pakken. Kijk naar Altena dat vorig seizoen bovenin mee deed en nu degradeert en kijk ook naar GDC dat vorig seizoen nog eerste klasse speelde en nu nog nacompetitie tegen degradatie moet spelen. Het was loodzwaar, zeker voor ons. Vorig jaar waren er meer ploegen die onderaan hingen. Nu zijn we pas veilig met vierendertig punten." Verbeek keek terug op een seizoen, waarin zijn ploeg maar moeizaam op gang kwam. "We begonnen met één punt uit vijf wedstrijden en stonden toen wel even te kijken. Dat we ons dan toch rechtstreeks handhaven is prachtig."

Uiterst moeizaam

Tegen Wilhelmina ging het overigens wel uiterst moeizaam. Het leek of er voor de thuisploeg amper meer iets op het spel stond. De apathisch spelende ploeg had het aan de bevliegingen van Sil van Putten te danken dat het de drie punten pakte. Al vroeg in de wedstrijd opende de aanvoerder de score. Wilhelmina kreeg de bal niet goed weg en Van Putten kon uithalen, waarbij doelman Martijn Knoop er bepaald niet goed uit zag. Heukelum had zijn gewenste voorsprong te pakken en trok zich terug op eigen helft om daar de hele wedstrijd nog slechts sporadisch vandaan te komen. Wilhelmina maakte het spel, maar was ook niet bij machte om de druk écht op te voeren.

Halverwege de eerste helft viel nog wel de gelijkmaker. Stijn Schuller ging onder een hoge bal door en Samuel Hartgers profiteerde. Via Heukelums enige echt goede aanval van de middag ging de thuisploeg toch nog met een voorsprong rusten. Sil van Putten onderschepte op het middenveld de bal en na een combinatie met Tim Schwebke mocht hij op het doel af. Zijn inzet werd nog gekeerd door Knoop, maar de rebound was een prooi voor de attente Semih Kaplan: 2-1.

De tweede helft werd een vervelende aangelegenheid. Op een schot van Van Putten na werd Heukelum niet meer gevaarlijk. Wilhelmina'26 probeerde het wel, maar werd ook niet meer gedreven door het 'heilige moeten' en dus hield Heukelum stand. "Over vandaag ben ik zeker niet tevreden", zei Verbeek. "Vorige week zag ik bij Hardinxveld nog vuur, vandaag was het helemaal niets. Je zag negentig minuten lang de twijfel of we het zouden redden. De energie die we toonden, was onder de maat. Dat we het daarmee toch redden is een wonder."