Avond bombol hits uit fifties en sixties

leerdam • In partycentrum Het Dak vindt zaterdag 27 mei een fifties- en sixtiesavond plaats onder de noemer The Golden Years of Rock & Roll. The Explosion Rockets en The Wilson Brothers treden op.

De Nederlandse rock-'nd-rollband The Explosion Rockets trapt de avond af met een spetterend concert, vanaf 21:00 uur knallen de grootste jukeboxhits van onder meer Elvis, Buddy Holly, Chuck Berry en Jerry Lee Lewis door de zaal. The Explosion Rockets bestaat al sinds 1959 en kreeg in 2014 de Andy Tielman Award, een onderscheiding die toekomt aan veelbelovende acts op rock-'n-rollgebied.

De organisatie is bovendien trots dat ze The Wilson Brothers uit Engeland heeft gestrikt als special guests. Deze jonge knapen brengen op fantastische wijze de prachtige harmonieën van The Everly Brothers weer tot leven. Ze krijgen hierbij begeleiding van The Explosion Rockets en de nadruk komt dan ook te liggen op de vele rock-nd-rollnummers die The Everly Brothers in het prille begin van hun carrière op de plaat hebben gezet, denk aan Rip it up, Be bop a lula, Bye bye love en Bird dog. Daarbij laat The Wilson Brothers ook nog enkele akoestische nummers horen, die kenmerkend zijn voor de unieke sound van The Everly Brothers.

Kaarten in de voorverkoop kosten 12,50 euro per stuk. Aan de zaal kosten ze vijftien euro per persoon. Tickets zijn te reserveren via thom_sens@hotmail.com, ebi@everly.net 06-45928586. De zaal gaat om 20:00 uur open.

q www.explosionrockets.nl