Open dag Dierentehuis Leerdam

leerdam • Dierentehuis Leerdam houdt een open dag op zaterdag 3 juni. Bezoekers krijgen een uniek kijkje achter de schermen van het dierentehuis aan de Koenderseweg.

Tijdens de dag is er van alles te zien en te beleven bij Dierentehuis Leerdam. Zo is er een rommelmarkt en kunnen mensen friet en wafels kopen. Reddingshondenvereniging De Verwijzing uit Zaltbommel houdt een demonstratie. Ook met de asielhonden wordt er een behendigheidsdemonstratie gegeven. Verder is De Lingebolder aanwezig met zelfgemaakte spullen op de markt en ook de dierenambulance is weer van de partij.

Kinderen kunnen zich op de open dag bezighouden met een speurspel. De dierenarts komt tussen 11:00 en 13:00 uur een gebitscontrole doen bij de aanwezige honden, ook een vakantiecheck is mogelijk. Hondeneigenaren moeten hiervoor wel hun entingsboekje meenemen.

Zwerfdieren

Dierentehuis Leerdam voert de opvang van zwerfdieren uit voor de gemeenten Leerdam, Lingewaal, Culemborg, Zederik (deel), Geldermalsen en Vianen. Het asiel werkt alleen voor honden en katten, soms konijnen of andere kleine knaagdieren. Ook vangen de medewerkers en vrijwilligers huisdieren op wiens baasje op vakantie is. Dierentehuis Leerdam wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van ruim dertig vrijwilligers. De opbrengsten van de open dag gaan allemaal naar het asiel, dat al sinds 1946 bestaat.

De open dag op zaterdag 3 juni is van 10:00 tot 15:00 uur. Meer informatie over het werk van Dierentehuis Leerdam is te vinden op de website.

q www.dierentehuisleerdam.nl