• Showkorps De Bazuin.
• Showkorps De Bazuin. Foto: PR De Bazuin

De Bazuin naar groot muziekfestival

leerdam • Het showkorps van De Bazuin neemt zaterdag 29 juli deel aan de marswedstrijden van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade.

Het WMC is een muziekfestival in brede zin en combineert wedstrijden voor amateurblaasorkesten, marching- en showbands, slagwerkensembles en dirigenten met hoogwaardige concerten door meestal professionele orkesten en ensembles en een Buitenfestival in de Kerkraadse binnenstad. Bijna twintigduizend muzikanten uit alle delen van de wereld namen aan de editie van 2005 deel, die ongeveer 650.000 bezoekers trok.

Na eerdere succesvolle deelnames in 1985, 1989 en 2013, hoopt het Leerdamse korps ook deze zomer hoge ogen te gooien. Voor supporters en belangstellenden is het mogelijk om het showkorps van De Bazuin te ondersteunen in het stadion. Via de website van De Bazuin zijn er inmiddels supporterskaarten te koop. Voor vijftig euro per persoon krijgen deelnemers een compleet verzorgde dag met busreis, lunch, supportersshirt en toegang tot het stadion. Inschrijven kan op de website.

De komende maanden zijn de leden van het Showkorps wekelijks aan het repeteren op de muziek en het marsparcours dat moet worden afgelegd. Mensen die benieuwd zijn naar een dergelijke repetitie kunnen een mailtje sturen naar info@debazuinleerdam.nl, zij krijgen dan informatie over de oefenlocatie van die week. Voor de meest actuele informatie over De Bazuin kunnen belangstellenden ook altijd terecht op de vernieuwde website van De Bazuin.

q www.debazuinleerdam.nl