Cruciale zege Heukelum bij Hardinxveld

hardinxveld • In een rechtstreeks duel tegen degradatie pakte Heukelum cruciale punten. Dankzij een 1-2 zege bij Hardinxveld ontloopt Heukelum directe degradatie. Ook directe handhaving heeft de ploeg van Marco Verbeek weer in eigen hand.

"Laten we niet te vroeg juichen", blijft Verbeek op zijn hoede. "Boven de streep staan is leuk, maar het gaat erom waar je na 26 wedstrijden staat." Van veel druk was volgens Verbeek bij zijn ploeg geen sprake voor de degradatiekraker. "We gingen redelijk ontspannen de wedstrijd in en begonnen goed." Al binnen een minuut raakte Menno Beusekamp de lat.

Heukelum was in de openingsfase de iets betere ploeg en kwam dankzij een strafschop van Sil van Putten op voorsprong. "Daarna gingen we wat achteruit lopen, maar we hielden ons doel schoon", aldus Verbeek, die Benjamin Meijdam van dichtbij naast zag mikken. Na rust kon Heukelum weer wat verder van het eigen doel spelen en kwam het op rozen toen Van Putten met zijn tweede doelpunt van de middag de 0-2 aantekende. "Een mooi moment", vond Verbeek. "Het moest gek lopen wilden we dat nog weg geven." Heukelum liet na verder weg te lopen. Tim Schwebke, Meijdam en Van Putten misten kansen. Uit een strafschop kwam Hardinxveld nog terug tot 1-2, maar in de tien laatste minuten hield Heukelum stand.

Heukelum kan zich op eigen veld tegen Wilhelmina'26 veilig spelen. "Zij kunnen nog een periode pakken, dus makkelijk wordt dat niet. We zullen het nu zelf moeten doen", besloot Verbeek.