Asperen veilig na ruime zege op degradant Unitas

asperen • Asperen wist zich op eigen kracht te handhaven. Tegen het al gedegradeerde Unitas haalde de ploeg van Ton Blom flink uit: 4-0.

Blom was trots op zijn ploeg. "We hebben dit seizoen nogal wat pech gehad", verwees Blom naar de puntenaftrek als gevolg van de wedstrijd tegen TGG; het afhaken van Tom Maddison en het blessureleed bij Melvin Collé. "Dat je dan een wedstrijd vóór het einde van de competitie rechtstreeks veilig bent, is heel knap." In een klasse waarin de onderlinge verschillen bijzonder klein zijn, lonkt voor Asperen zelfs nog de vijfde plaats. In de laatste wedstrijd bij SV Capelle zal winst voldoende zijn om die keurige positie te bemachtigen. "Maar met een zesde plek ben ik ook dit tevreden, hoor", zei Blom.

Tegen Unitas verdeelde Asperen de doelpunten keurig over beide helften. Nicky van der Zijden opende na een kwartier de score. Na een halfuur maakte Gerard Breider er 2-0 van. "Voor rust hadden we al verder moeten uitlopen", vond Blom. "Toen speelden we goed en kregen we veel kansen." Robbin Boon zorgde er een kwartier na rust voor dat de wedstrijd beslist was. Dick Schaaij bepaalde de eindstand op 4-0.