LRC laat het aankomen op laatste speeldag

rijswijk • LRC zal op de laatste speeldag handhaving in de eerste klasse C veilig moeten stellen. Door een 1-1 gelijkspel bij GRC'14 is de nacompetitie tegen degradatie nog altijd een optie.

"Het kan theoretisch nog alle kanten op, maar als Rijsoord de ambitie heeft om kampioen te worden, zullen ze toch wel van Nieuw Lekkerland winnen", zei trainer Koen Janssen na afloop. Janssen wist echter ook dat in deze klasse onverwachte uitslagen geen uitzondering zijn. "Als de uitslagen ongunstig zijn en we winnen zelf niet, dan kan het nog mislopen, ja."

LRC had bij GRC de kansen om te winnen, maar kwam kwaliteit te kort. "Onze voorhoede vandaag heeft dit seizoen bij elkaar twee doelpunten gemaakt. Dan weet je dat je niet makkelijk gaat winnen hier", zei Janssen. Mounir el Ouazizi zette de Leerdammers voor rust op voorsprong, nadat in de openingsfase al enkele kansen waren gemist. In de tweede helft drong GRC meer aan en kwam het op gelijke hoogte. "Voor de winter hadden we deze wedstrijd verloren en nu pakken we in ieder geval nog een punt. Dat punt kan volgende week nog best eens belangrijk zijn", aldus Janssen.

LRC heeft alles overigens 'gewoon' eigen hand. Een overwinning op nummer dertien Zuidland zal voldoende zijn om rechtstreekse handhaving te bewerkstelligen. Zuidland heeft bij winst juist weer kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. "Maar zij zijn afhankelijk van Almkerk. Ik verwacht dat Zuidland tegen ons de boel dicht gooit en als de tussenstanden gunstig zijn in de slotfase 'va banque' gaat spelen.