• WNC-matchwinner Guillano Grot in duel met Ard Hartman.
• WNC-matchwinner Guillano Grot in duel met Ard Hartman. Foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Late dure zege op Nieuw Lekkerland

WNC wint vlak voor tijd met 2-1

waardenburg • WNC klopte Nieuw Lekkerland vlak voor tijd met 2-1 in een duel vol belang voor kop en staart in de eerste klasse. Dankzij een goal van Jeroen Wolf namen de gasten na bijna een kwartier de leiding. Na de gelijkmaker van WNC-invaller Nick Vijlbrief na rust leek de spannende wedstrijd onbeslist te eindigen. In de extra tijd strafte Guillano Grot met een kopbal echter een keepersfout af: 2-1.

Door de late zege klom WNC achter de nieuwe lijstaanvoerder Rijsoord naar de tweede plaats want de vorige koploper Kloetinge verloor vlak voor tijd. Tijdens de slotmatch uit tegen Kloetinge kan het voor WNC nog alle kanten op. Bij een zege zou WNC kampioen kunnen worden als Rijsoord in Nieuw Lekkerland zou verliezen, maar zelfs al bij een gelijkspel in Zeeland zou WNC ook overal naast kunnen grijpen en ook de promotienacompetitie nog kunnen mislopen.

Nieuw Lekkerland-trainer Ronald Hulsbosch was enorm teleurgesteld: "Weer verliezen we vlak voor tijd. Dat is dit seizoen te vaak het verhaal. We missen een enorme kans op 0-2. Dan valt de 1-1 vanuit het niets en krijgt WNC nieuwe energie. Over die lullige 2-1 en het optreden van onze keeper wil ik het liever niet hebben."

In de race

WNC-trainer Cor Prein was natuurlijk vrolijker: "We blijven in de race en hebben een prijs nog in eigen hand. Het was een lastige wedstrijd die alle kanten op kon. Nieuw Lekkerland miste een enorme kans op 0-2 maar wij kregen zelf ook kansen. Paal en lat stonden Vincent Verheul in de weg maar hij had er wel één moeten maken. Nick Vijlbrief bleek met die snelle 1-1 een gouden wissel. Qua spel waren we soms te slordig maar uiteindelijk hebben we wel terecht gewonnen. Guillano Grot speelde niet best maar hij maakt wel het winnende doelpunt. Door zijn gele kaart is hij overigens tegen Kloetinge geschorst. Dat wordt weer puzzelen voor de opstelling. Het kan voor ons in Zeeland feest worden maar ook helemaal niks."

Doelpunt

Nieuw Lekkerland nam na bijna een kwartier de leiding. Een slordige terugspeelbal van Aimen Seqqal vormde de inleiding. Tim van Stek profiteerde en uit zijn voorzet tikte Andy van Vugt door naar Jeroen Wolf, die 0-1 scoorde. Nadien drong WNC aan, maar Guillano Grot kopte uit een vrije trap van Senaid Jukic over en een knal van Vincent Verheul werd gestuit. De voorzet van Seqqal na een solo was te scherp maar Verheul kwam alsnog tot een hard schot tegen de paal. Een knal van Bas Smulders werd door doelman Edward de Groot prima verwerkt. Meteen na rust knalde WNC-topscorer Verheul de bal loeihard tegen de onderkant van de lat. Vijf minuten na de thee kreeg Nieuw Lekkerland evenwel na een prachtige actie van Jeroen Wolf zelf een enorme kans. Wolf ging twee man voorbij maar voor open doel mikte Andy van Vugt over!.

WNC-invaller Nick Vijlbrief stond nog pas amper zestig seconden in het veld toen hij uit een vrije trap van Jukic via de verste paal binnenkopte: 1-1. Ook in de spannende slotfase kon het nog alle kanten uit. Toen iedereen al aan een 1-1 gelijkspel dacht, ging Lekkerlands keeper Edward de Groot in de 91e minuut bij een voorzet vanaf de WNC-linkervleugel in de fout. Guillano Grot profiteerde dankbaar met een rake kopbal: 2-1.