• In de bbq-sfeer bij keurslagerij Baas.
• In de bbq-sfeer bij keurslagerij Baas. Foto: Peter Verbeek

Gratis broodjes worst bij Rien Baas

leerdam • Keurslagerij Rien en Irma Baas staat donderdag 11 tot en met zaterdag 13 mei stil bij de Dag van de Slager XXL. De slagerij laat het winkelend publiek van het Europaplein alle dagen proeven van haar heerlijke producten. Maar op vrijdag 12 mei pakken Rien en Irma Baas extra uit: dan deelt de keurslager gratis broodjes worst uit.

Doel van de landelijke Dag van de Slager XXL is om de consument de slager te laten (her)ontdekken. Thema is 'de kunst van de slager'. Denkend aan de vele vleesspecialiteiten, vleeswaren uit eigen worstmakerij, maaltijden en soepen valt het slagersvak onder Kunst met een hoofdletter. Aanhakend op dat thema is een boekje samengesteld met recepten waarin vlees de hoofdrol vervult en gratis verkrijgbaar is.

"Elke slager kan er zijn eigen draai aan geven om dit mooie vak te promoten", vertelt Rien Baas. "Wij hebben ervoor gekozen om vrijdag onze twee Monolith-barbecues gebruiken om onze barbecueworstjes te grillen en samen met een kwaliteitsbroodje van de buurman en een overheerlijke pittig-milde saus gratis uit de delen. Worstmaker Johan is er op voorbereid dat het storm gaat lopen en heeft een grote voorraad gemaakt."

Het betreffende eerlijke en heerlijke worstje is vier jaar geleden ontwikkeld, en is toen gekozen tot het lekkerste bbq-worstje van Nederland. Sindsdien is dat in het seizoen een product waar heel veel vraag naar is. Exclusief voor de regio is Baas dealer van de Monolith, een keramische barbecue die de warmte goed bewaard en waar je, bij goed onderhoud, jarenlang plezier van kunt hebben. Tijdens de Dag van de slager XXL is er voor de kinderen een kleurwedstrijd met mooie prijzen.