Meer vrijwilligers nodig voor palliatieve zorg

lingewaal • Stichting Palliatieve en Terminale Ondersteuning Lingewaal heeft de eerste groep vrijwilligers opgeleid. Maar: meer vrijwilligers zijn nodig.

In een korte cursus, opgezet door de coördinator van de stichting, Maria Bertels zijn de eerste vrijwilligers geïnstrueerd en toegerust voor hun werkzaamheden om mantelzorgers te ontlasten en hen bij te staan in hun zorg voor een ernstig zieke partner of een ander familielid. Zo hebben de deelnemers het één en ander geleerd over wat palliatieve terminale zorg nu eigenlijk inhoudt. Hiervoor was Ben Oostrum uitgenodigd, die door zijn werk als geestelijk verzorger veel te maken heeft met ernstig zieken en hun mantelzorgers en daardoor veel handvaten aan kon reiken. Ook hebben de vrijwilligers veel praktische lessen gevolgd over hoe je bijvoorbeeld een zorgvrager in- en uit bed helpt.

Vrijwilligers

Inmiddels is de stichting Palliatieve en Terminale Ondersteuning Lingewaal al een keer ingeschakeld in Vuren. Maar om in alle kernen adequaat zorg te kunnen gaan leveren, is de stichting op zoek naar mensen uit alle kernen van gemeente Lingewaal, om op die manier zoveel mogelijk zorg dicht bij huis te kunnen bieden.

De stichting werkt zonder winstbejag en is afhankelijk van giften en uitkeringen van verschillende personen, instanties en bedrijven. Het werk wordt enkel en alleen gedaan in maatschappelijk belang. Er wordt hard gewerkt aan het werven van fondsen om de kosten die gemaakt worden te kunnen dekken en de zorg gratis te kunnen blijven aanbieden. Vanwege de ANBI-status van de stichting zijn giften aftrekbaar van de belasting.

Mensen die de stichting willen steunen of meer informatie willen, kunnen een kijkje nemen op de website. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met Maria Bertels via 06-57922752.

q www.terminaleondersteuning.nl