Samenwerking woningcorporaties

neerijnen • Woningbouwvereniging De Goede Woning Neerijnen en woonstichting De Kernen hebben maandag een krabbel gezet onder een samenwerkingsovereenkomst

Aanleiding is de behoefte aan verdere samenwerking, met name de nieuwe Woningwet zorgt voor een fikse toename van regels. Kleine corporaties hebben hierdoor verhoudingsgewijs een meer dan forse opgave.

Aangezien beide corporaties in hetzelfde werkgebied werkzaam zijn, is samenwerking slim en efficiënt. Opgedane kennis en ervaring rondom onder andere de implementatie en uitvoering van de nieuwe Woningwet kan goed benut worden. Ook tal van bedrijfsvoeringsaspecten zijn genoemd in de samenwerkingsovereenkomst. Dat laatste is vooral van belang voor De Goede Woning Neerijnen waarvan de ondersteunende organisatie een beperkte omvang heeft.

De overeenkomst is gesloten voor een bepaalde periode. Medio 2018 wordt gekeken of de samenwerking op dezelfde wijze voortgaat of dat er behoefte bestaat om beide woningcorporaties in elkaar op te laten gaan. De Kernen heeft 4.500 woningen in zes gemeenten, waaronder in de gemeente Neerijnen. De Goede Woning Neerijnen heeft 720 woningen, verdeeld over de dorpen Haaften, Hellouw, Tuil en Waardenburg die alle behoren tot de gemeente Neerijnen.