Meer geld voor minima in Geldermalsen

geldermalsen • Huishoudens met een laag inkomen uit gemeente Geldermalsen kunnen eerder een beroep doen op een financiële bijdrage voor sport- en cultuuractiviteiten. De raad heeft dit vorige week dinsdag besloten.

Voor deze subsidieregeling geldt dat huishoudens met een inkomensgrens van maximaal 120 procent van het minimum inkomen gebruik van de regeling kunnen maken. Eerder gold een inkomensgrens van 110 procent. Daarnaast verhoogt de gemeente ook het bedrag dat inwoners ontvangen. Volwassenen en kinderen die in aanmerking komen voor de regeling ontvangen in 2017 voortaan een bedrag van 350 euro in plaats van 116 euro. Inwoners die al vanaf januari 2017 een bijdrage hebben ontvangen, krijgen het extra bedrag op hun rekening gestort.

Minima

De gemeente biedt nog meer mogelijkheden om mee te doen op het gebied van sport en cultuur voor kinderen die leven in een gezin met een laag inkomen. Zo is er ook een Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds en Jeugdzwemfonds. Met een bijdrage uit deze fondsen kan bijvoorbeeld contributie voor een vereniging, muziekles, sportkleding en andere materialen worden betaald en zwemles aan kinderen van zes tot achttien jaar die hun zwemdiploma A willen halen.

Voor deze fondsen kunnen ouders zelf geen aanvraag indienen. Dit kan alleen gedaan worden door professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidszorg; zij zijn de zogenaamde intermediairs.

Per kind zijn de volgende bedragen beschikbaar: voor sport maximaal 225 euro per jaar, voor zwemles diploma A maximaal 565 euro per jaar en voor cultuur maximaal 425 euro per jaar.

Meer informatie over de subsidie en andere minimaregelingen staat op de website van de gemeente onder het kopje 'Werk en inkomen'.

q www.geldermalsen.nl