Zeeuwse feestweek bij De Wittenberg

haaften • Om genoeg geld in te zamelen om het interactieve programma Fietslabyrint aan te schaffen, organiseert Wittenbergzorg van maandag 15 tot en met zaterdag 20 mei een feestweek met een Zeeuws thema. Onderdeel daarvan is een skeelertocht van Oosterland naar Haaften.

Fietslabyrint is een soort hometrainer die wordt gekoppeld aan een computer en groot een scherm. Zo kunnen mensen voor wie buiten fietsen niet meer mogelijk is, binnen toch nog hele fietstochten maken. Er is keuze uit tal van routes in Nederland. Voor de aanschaf is tienduizend euro nodig. Wittenbergzorg heeft al ruim de helft van dit bedrag opgehaald, om de laatste paar duizend euro in te zamelen, is er een Zeeuwse feestweek op poten gezet.

Zo staat er woensdag 17 mei een Zeelandbingo op het programma bij De Wittenberg en donderdag 18 mei kunnen bewoners smullen van een uitgebreide mosselmaaltijd. Maar, dat is nog niet alles. In de zoektocht naar sponsoren is de stichting In de slag van 150 bereid gevonden om mee te werken aan de feestweek. Wittenbergzorg organiseert samen met deze stichting op zaterdag 20 mei een uniek skeelerevenement: deelnemers skeeleren van Oosterland in Zeeland naar de Wittenberg in Haaften. Een tocht van honderd kilometer lang. Stichting 'In de slag van 150', die zich inzet voor goede doelen die het lokale welzijn bevorderen, helpt een handje met het organiseren van de skeelertocht.

Skeeleren

Het evenement begint zaterdag 20 mei om 06:30 uur als de deelnemers in Oosterland worden gebracht. Ze worden rond 15:30 uur weer terugverwacht in Haaften. Uiteraard is er de hele dag een volgauto met verzorging en EHBO aanwezig. De deelnemers worden live gevolgd, hun belevenissen zijn te volgen op een groot scherm dat bij de finish voor de Wittenberg is opgesteld. Wittenbergzorg en In de slag van 150 zoeken deelnemers voor deze tocht. Er wordt geen inschrijfgeld gevraagd, maar een donatie voor Fietslabyrint wordt wel op prijs gesteld. Deze donatie wordt door de stichting verdrievoudigd.

Bij De Wittenberg zijn zaterdag 20 mei ondertussen tal van activiteiten. Vanaf 14:00 uur zijn er verschillende kramen te vinden bij het zorgcentrum. Er worden visnetten geweven, garnalen gepeld en Zeeuwse babbelaars gemaakt. Tussen 15:00 en 16:00 uur kunnen kinderen een ritje maken op de pony. De skeeleraars worden binnengehaald in Haaften rond 15:30 uur bij de rotonde van Autobedrijf Pippel onder begeleiding van muziekvereniging Nieuw Leven.

Medewerkers van Wittenbergzorg spelen in dit evenement ook een grote rol. Zij hebben een bakker in Oosterland in Zeeland, bereid gevonden om échte Zeeuwse bolussen te bakken, die tegen kostprijs beschikbaar worden gesteld voor het goede doel. Deze bolussen zullen worden verkocht voor 4,50 euro per vijf stuks. En de stichting In de slag van 150 verdrievoudigt dit bedrag ook. Er is één voorwaarde, er moeten voldoende deelnemers zijn die de tocht uitrijden. De bolussen kunnen tot zondag 7 mei besteld worden bij de receptie van De Wittenberg. Telefonisch bestellen kan ook: 0418-594900. De bolussen kunnen worden opgehaald op zaterdag 20 mei van 14:00 tot 17:00 uur. Inschrijven voor de skeelertocht kan via de website.

q www.indeslagvan150.nl