Gezocht: pokerkampioen van Leerdam

leerdam • Monkey Town in Leerdam vormt donderdag 11 mei het decor van een pokertoernooi. Iedereen van achttien jaar en ouder mag meedoen.

Het kampioenschap maakt deel uit van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKP), een pokertoernooi voor recreatieve pokerspelers. Verspreid over heel Nederland worden er 125 kampioenschappen gespeeld met als doel het halen van de landelijke finale. De winnaar maakt kans om een sponsoraanbieding te krijgen, maar de gezelligheid in het kampioenschap staat centraal.


De Leerdamse speellocatie wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een ware pokerroom en de deelnemers gaan spelen om de beste pokerspeler van de gemeente te worden. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel 'Amateur Pokerkampioen van de gemeente Leerdam' dragen en krijgt bovendien een mooie beker. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. De beste tien procent van alle deelnemers maakt kans om zich via de halve finales hiervoor te kwalificeren.

Mathijs Jonkers, organisator van het kampioenschap geeft aan dat er veel animo voor poker in Nederland is. "Poker is een leuk spel om te spelen. Sinds drie jaar hebben we een groot pokertoernooi voor recreatieve pokerspelers. Er is veel animo voor, omdat poker een spelletje is wat je vrij snel kunt leren. Er doen mensen aan mee die al jaren pokeren, maar ook mensen die het spel een week geleden pas geleerd hebben. Dit seizoen verwachten we tegen de achtduizend deelnemers verspreid over alle lokale kampioenschappen. Maar de gezelligheid in dit kampioenschap staat voor ons centraal. We willen mensen een leuke pokerervaring bieden."

Iedereen die mee wil doen, kan zich via de website inschrijven. Het kost iedere deelnemer twaalf euro vijftig aan inschrijfgeld om mee te doen. "Door mee te doen krijgen zij niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel, maar ook de kans om een leuk, laagdrempelig toernooi te spelen. Er wordt dus niet om geld gespeeld, maar puur om de eer", zegt Jonkers. De voorronde in Leerdam begint om 19:00 uur.

q www.onkpoker.nl