Vuren bekroont reeks met nacompetitieticket

spijk • In de derby bij SVS'65 verzekerde Vuren zich dankzij een 3-5 winst van een ticket voor de nacompetitie. Daarmee beloonde de ploeg zich voor een indrukwekkende reeks van vijftien wedstrijden zonder nederlaag.

Een simpel rekensommetje is het niet, maar door het programma van de concurrentie kan Vuren de nacompetitie niet meer ontlopen. Trainer Albert van Zandwijk was opgetogen: "Het ging vandaag niet makkelijk. We waren niet echt scherp, maar we zijn hier uiteraard erg blij mee. We willen nu meer. We gaan er nu alles aan doen om dit seizoen een mooi slot te geven." Erg makkelijk ging het voor Vuren niet. SVS'65 kwam liefst drie keer op voorsprong en de thuisploeg wees vooral naar de scheidsrechter als reden voor de nederlaag. "Ik ben niet snel kritisch, maar dit was verschrikkelijk", vond trainer Glenn Calor onder meer van de zeven gele kaarten die zijn ploeg kreeg. "Vuren was voetballend wel wat beter, maar we hebben het gewoon goed gedaan."

Wout Pons bracht zijn ploeg al vroeg aan de leiding. Ian van Wijk trok de stand weer gelijk. Bennie Boeijink tekende vervolgens voor de 2-1, maar ook van die voorsprong kon SVS'65 niet lang genieten. Lorenzo Kooiman maakte 2-2. Na rust was het Bram Pons die de thuisploeg voor de derde keer op voorsprong zette, maar een goed resultaat zat er voor SVS'65 niet in. Bas van der Vliet scoorde de 3-3, waarna Ruben Scheurwater (ex-SVS'65) en topscorer Bart Muilenburg Vuren de luid bejubelde zege bezorgden.