LRC moet nog vol aan de bak

leerdam • Na vier wedstrijden zonder nederlaag verloor LRC zaterdag op eigen veld van Oranje Wit. De Dordtse gasten, die nog een meedoen om de prijzen, waren vooral voor het doel beter dan de Leerdammers. Op basis daarvan viel er op de 0-2 eindstand niet heel veel af te dingen.

LRC blijft nu volop in de problemen en zal alle zeilen nog moeten bijzetten om het spelen van nacompetitie te ontlopen. Trainer Koen Janssen was na afloop overigens allerminst in paniek. "We wisten dat dit een keer kon gebeuren en 0-2 tegen de nummer vier is helemaal geen vreemde uitslag", vond Janssen. "Maar ik vond dat we vandaag vooral ongelukkig waren. We hebben best wel wat kansjes gekregen en daar hadden we meer mee moeten doen."

Levensgrote kansen waren het niet die LRC kreeg, maar uitgerekend in de eerste twintig minuten, zeker niet de sterkste fase van de wedstrijd, had de thuisploeg best op voorsprong kunnen komen. Schoten van Mounir el Ouazizi (twee keer) en Akram Chentouf misten het venijn om doelman Nicky de Jong echt in verlegenheid te brengen. De laatste kans van LRC was na een mooie aanval voor Bart Barendregt. Een knappe pass van Brennan Bieri werd door El Ouazizi ineens voor getrokken. Barendregt werd voor de afronding dusdanig gehinderd dat hij zijn poging weinig kracht meer kon meegeven.

Ondanks de speelde LRC een matige wedstrijd waarin er veel fout ging. Na één van die fouten kwamen de gasten aan de leiding. Oranje Wit-uitblinker Sanzio Dieterich rondde een voorzet op maat bij de tweede paal foutloos af: 0-1. Het geblesseerd uitvallen van Thomas Heideman niet veel later was een tweede domper voor LRC. Heideman werd vervangen door de na dit seizoen naar Altena vertrekkende Christian van Herp. Met wat verschuivingen kwam Ricardo Papilaja op Heidemans 'nummer zes-positie' terecht. Papilaja vulde die rol met verve in en werd de beste speler aan LRC-zijde. "Persoonlijk heb ik wel een lekkere wedstrijd gespeeld, ja. Wel jammer dat het zo weinig oplevert", relativeerde Papilaja na afloop zijn rol. Papilaja was in de tweede helft dicht bij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap, twintig minuten voor tijd, zeilde net over het doel van Oranje Wit.

LRC had op eigen veld te weinig stootkracht voorin om het de geroutineerde defensie van de gasten echt lastig te maken. Ook de ingevallen spits Ansu Camara kon weinig potten breken. De Leerdammers moesten veel ruimte weg geven en vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Uit een prima counter kon Dieterich zijn tweede van de middag maken: 0-2. Diep in blessuretijd kwam LRC nog dicht bij de aansluitingstreffer. Na een handsbal mocht Camara van elf meter aanleggen, maar zijn strafschop werd gestopt door De Jong. Ook de rebound van El Ouazizi werd een prooi voor de keeper.

"Onze opdracht blijft hetzelfde: we moeten winnen bij GRC'14. Als de overige uitslagen dan gunstig zijn, denk ik dat we ons rechtstreeks handhaven. Dat zou na de eerste seizoenshelft een prima prestatie zijn", vond Janssen.