• De aanvoerders Kevin Steenbruggen (Herovina) en Danny Bijl (ASH) benutten allebei een penalty. Foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Herovina blijft koploper na 1-3 derbywinst bij ASH

hellouw • Herovina blijft koploper in de vierde klasse. In Hellouw werd de derby tegen ASH met 1-3 gewonnen.

Voor rust benutte Herovina-aanvoerder Kevin Steenbruggen een penalty maar dat deed ASH-captain Danny Bijl kort na de pauze ook. Dankzij prachtige goals van Jeffrey van der Meijden en Kevin Steenbruggen won Herovina alsnog. Ondanks de kostbare overwinning heeft Herovina de kampioenskans niet in eigen hand. GVV'63 staat er beter voor. Alleen als de Gamerense topfavoriet tegen Kerkwijk en ASH nog een misstap begaat, kan Herovina kampioen worden. Herovina-trainer Gertjan Potters treurt er niet om: "Een kampioenschap zou mooi zijn, maar we hebben al meer bereikt dan vooraf verwacht. Herovina finisht definitief minstens als tweede. Ook meedoen aan de nacompetitie is aantrekkelijk. Voor rust was het voetbal niet goed. Toch kregen we kansen die we beter hadden moeten benutten. Ons beste halfuur kwam pas na de gelijkmaker. Toen hebben we nog dikverdiend gewonnen." Ondanks de nederlaag was ASH-trainer Gerrit Molenaar tevreden: "ASH zit in een moeilijke fase. We zijn bijna een heel basiselftal kwijt geraakt. De verjonging is noodgedwongen maar dit jeugdige elftal weerde zich goed. Ons manco is dat we de kansen niet benutten. Het kwaliteitsverschil zit in een geweldige speler als Jeffrey van der Meijden. Buiten hem en Kevin Steenbruggen is de rest van Herovina nog niet op derde klasse niveau." Uit een voorzet van Bernd Duizer kopte Danny Bijl al meteen in duikvlucht naast. Na vier minuten scoorde Bijl met een hoog schot wel maar dat doelpunt werd door scheidsrechter Berendsen vanwege buitenspel afgekeurd. Herovina kwam na veertien minuten op voorsprong. Na omstreden hands van Remon Steenbruggen kreeg Herovina een penalty, die door Kevin Steenbruggen werd benut: 0-1. Een kwartier later kwam Herovina dichtbij een ruimere voorsprong. Jeffrey van der Meijden knalde tegen de binnenkant van de paal. Na een half uur had Herovina moeten uitlopen. Na een onderschepping door Rick de Joode bood Kevin Steenbruggen een opgelegde kans aan Jeffrey van der Meijden, die naast mikte. Na de thee bleek Emil van Wageningen bij ASH een sterke invaller. Zijn vroege poging was te hoog, maar al snel forceerde hij een penalty. De Herovina-overtreding was omstreden. Danny Bijl benutte de strafschop: 1-1. Een Herovina-knal van Jeffrey van der Meijden belandde op de paal. Halfweg de tweede helft heroverde Herovina na een prima actie van Jeffrey van der Meijden de leiding. Hij passeerde twee man en schoot de bal prachtig in de hoek: 1-2. Tien minuten later besliste Herovina de derby na een vloeiende aanval. Via Van der Meijden en Jesse van Vliet belandde de bal bij Kevin Steenbruggen die raak knalde: 1-3.