• Pieter Marten Hoekstra en Tareq Ibrahim vieren de 2-0.
• Pieter Marten Hoekstra en Tareq Ibrahim vieren de 2-0. Foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Belangrijke punten na 4-1 zege op Leerdam Sport

Asperen wint levendige derby

asperen • In een boeiend gevecht pakte Asperen in de derby tegen Leerdam Sport drie kostbare punten. De 4-1 overwinning dankte de ploeg aan een flinke dosis wilskracht, een beetje geluk en een uitblinkende doelman Dennis Rooijakkers.

Voor beide ploegen stond er het nodige op het spel. Asperen strijdt nadrukkelijk om de nacompetitie te ontlopen. Leerdam Sport kon bij winst nog omhoog kijken, maar door de nederlaag is de ploeg ook nog niet helemaal veilig.

Asperen bleek over negentig minuten duidelijk het meest bewust van de situatie en toonde de meeste wil om te winnen. Het zat de thuisploeg echter ook niet tegen en doelman Dennis Rooijakkers hield zijn ploeg met name in de openingsfase op de been. In de om 18.00 uur begonnen wedstrijd eerste helft ontspon zich een levendige eerste helft waarin Leerdam Sport het meest aan de bal was, maar beide ploegen gevaarlijk werden. Al na drie minuten moest Rooijakkers aan de bak. Bij een schot van Wouter Jetses grabbelde de keeper nog wat en eindigde de bal op de paal. De rebound van Stefanos Moschatsis werd door Rooijakkers knap onschadelijk gemaakt. De doelman bleek wakker geschud. "Ik zag die eerste bal pas laat aankomen en kon hem nog net via mijn hand tegen de paal werken. Daarna was ik inderdaad wel wakker en pakte ik een paar heerlijke ballen", vond ook Rooijakkers zelf. Rooijakkers moest inderdaad flink aan de bak. Drie inzetten van Rumi Sarmiento Huarhua en schoten van Marko Luksen en Kees Kerkhof werden met stijlvolle reddingen knap gepareerd.

Tussendoor roerde Asperen zich echter ook. Een schot van Dick Schaaij eindigde hard op de lat en een verre bal van Jeffrey van der Heiden werd door Ridvan Elmaci net over de lat getikt. Tien minuten voor rust kwam de thuisploeg niet zonder geluk op voorsprong. Bij een voorzet van Schaaij leek weinig aan de hand, maar Sarmiento Huarhua kopte de bal pardoes in eigen doel. Asperens fortuin bleek nog niet op, want vijf minuten later werd een schot van Pieter Marten Hoekstra dusdanig van richting veranderd dat Elmaci kansloos was: 2-0. "De manier waarop we de doelpunten vandaag weggeven was weer tekenend. We scoren al erg moeilijk, dat bleek vandaag ook weer, en als je dan zo op 2-0 achterstand komt, maak je het jezelf erg moeilijk", vond Leerdam Sport-trainer Danny Zinhagel.

Met topschutter Kadeem Pantophlet na rust binnen de lijnen gingen de gasten op zoek naar de aansluiting. Die was al snel dichtbij, maar een snoeiharde kopbal van Pantophlet eindigde op de lat. Het was een invaller bij de thuisploeg die Asperen op rozen bracht. Tom Maddison haalde met zijn linker zuiver uit en besliste de wedstrijd: 3-0. Na nog een redding van Rooijakkers op een schot van Jordanis Moschatsis deed Leerdam Sport toch nog wat terug toen Sarmiento Huarhua te veel ruimte kreeg en nu in het juiste doel de 3-1 binnen kopte. Het bleek te weinig, want uit één van de vele countermogelijkheden bepaalde Gerard Breider de eindstand.

"Het was een heerlijke wedstrijd", genoot Asperen-trainer Ton Blom na afloop. "Het zat ons vandaag mee en Dennis keepte een wereldpot. We hadden deze zege vandaag echt nodig, maar zijn er nog niet. Al geeft dit natuurlijk wel vertrouwen."