Steun voor UNESCO-nominatie

regio • Regionale bestuurders van gemeenten, waterschappen en grote eigenaren zoals Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hebben tijdens een feestelijke bijeenkomst donderdag hun steunbetuiging voor de UNESCO-nominatie aan de Liniecommissie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie overhandigd.

De Liniecommissie is het hoogste bestuurlijk orgaan in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Zij wordt gevormd door de vier gedeputeerden van de provincies Utrecht, Noord-Holland, Gelderland en Noord-Brabant. Tijdens een aantal bestuurlijke bijeenkomsten over de UNESCO-nominatie met gemeenten en grote eigenaren is door de partners aangegeven dat ze duidelijk willen maken dat ze de nominatie ondersteunen. Deze steunbetuiging werd donderdag aangeboden op Fort Voordorp in Groenekan. De ondertekening is een belangrijke stap op weg naar de UNESCO Werelderfgoedstatus van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW).

In mei besluiten de vier colleges van de provincies Noord-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland over de indiening van het nominatiedossier. Vervolgens moet in december de ministerraad instemmen. In januari 2018 biedt de regering het dossier aan bij UNESCO in Parijs.

q www.hollandsewaterlinie.nl