• Louis Windzak treedt op in Meteren.
• Louis Windzak treedt op in Meteren. Foto: PR Oranjevereniging

Louis Windzak treedt op in Meteren

meteren • The Louis Windzak Soulband sluit zaterdag 29 april de Koningsweek in Meteren af.

Louis Windzak is landelijk bekend als de Nederlandse Otis Redding en regelmatig te zien (en te horen) op tv, radio, op de nationale podia en in het theater. Zo was hij onder meer te zien bij Raymann is laat en De Wereld Draait Door. Ook was hij te gast bij Giel Beelen. Windzak heeft inmiddels ook al drie succesvolle theatertours op zijn naam zijn.

The Louis Windzak Soulband brengt dampende sixtiessoul ten gehore, soul zonder franje. Dit betekent: stevige groove met een vierkoppige blazersselectie. Naast nummers van Otis Redding, komen ook klassiekers van Wilson Pickett en Sam & Dave voorbij. De vaste begeleidingsband van Louis Windzak bestaat acht ervaren muzikanten: Gerrit Wagemakers (drums), Sander Gorlee (basgitaar), Kristian van Daalen (gitaar), Friso Hoeksema (toetsen), William Kroot en Tom Ridderbeekx (trompet), Dico Grandia (baritonsaxofoon) en Jan van Hekezen (tenorsax). Het optreden begint om 22:30 uur, om 21:30 uur staat The Double V Band nog op het programma. Deze brengt voornamelijk hits uit de jaren zestig en zeventig ten gehore. Denk aan The Who, Small Faces en The Doors. Dj Dré zal tussendoor de muziek op zijn unieke wijze verzorgen.

De optredens vinden plaats in de feesttent aan de Kalenbergse plas in Meteren. Entree is gratis. Overigens is er woensdagavond 26 april ook nog een optreden in de feesttent, dan treedt coverband Plaatstaal op. Dit optreden begint om 20:30 uur. Zie voor meer informatie de Facebookpagina.

q facebook.com/oranjeverenigingmeteren