WHV degradeert ondanks winst in laatste wedstrijd van het seizoen

oosterhout • De Asperense volleyballers hebben zaterdag hun laatste wedstrijd van dit seizoen met 2-3 gewonnen. In Oosterhout was WHV na een spannende vijfsetter de bovenliggende partij. Helaas was het niet genoeg om in de derde divisie te blijven.

De Asperense heren zijn slachtoffer van de reorganisatie in de eredivisie. Door het inkrimpen van de hoogste klasse is er een aangescherpte degradatieregeling, waardoor WHV teruggaat naar de promotieklasse. Natuurlijk is het jammer dat de ploeg na enkele jaren in de derde divisie nu een klasse terugzakt. Toch is het volgens de clubleiding ook een mooi moment om wat nadrukkelijker de jeugd te gaan inpassen. Voor de wedstrijd was al duidelijk dat WHV degradatie niet meer kon ontlopen. Naaste concurrent Jola Olympus had hun wedstrijd met 4-0 gewonnen. WHV kon dus alleen nog gelijk komen met tegenstander VOKO door met 0-4 te winnen. Dan nog zou de Asperense ploeg het onderspit delven door een slechter puntensaldo. Het enige doel was dan ook om het seizoen winnend af te sluiten en daarmee Ewout de Jong een mooi afscheid te gunnen. De passer-loper van WHV zet voorlopig een punt achter zijn actieve carrière. VOKO moest met 3-1 winnen om gelijk te komen met Jola Olympus om PD-wedstrijden te voorkomen en voelde dus de druk. De Asperense heren konden vrijuit spelen. Met gevarieerd spel, bij vlagen aardig wat servicedruk en een gezonde werklust was het WHV dat op een 0-2 voorsprong kwam. Met name René Roth speelde een uitstekende partij en was nauwelijks af te stoppen. In de derde set zakte het niveau bij WHV wat terug en was de druk bij VOKO verdwenen. De thuisploeg wist de achterstand te verkleinen tot 1-2 waarna een spannende vierde set volgde. Het spel golfde op en neer en het publiek werd steeds luidruchtiger. Hoewel WHV aan het langste eind leek te trekken, was het VOKO dat er een eindsprint uitperste en met 28-26 een vijfsetter wist af te dwingen. In deze laatste set pakte WHV het initiatief. De rug werd gerecht, want er moest en zou gewonnen worden. Ondanks een ruime voorsprong kwam VOKO nog erg dichtbij. Uiteraard was het René Roth die op 15-16 het beslissende punt binnensloeg en daarmee de eindzege veilig stelde.