• De trotse prijswinnaars.
• De trotse prijswinnaars. Foto: aangeleverd

Prijswinnaars jongerenenquête

leerdam • Sanne Vink, Aminsa Manuputty en Joris van Oosterom hebben dankzij het invullen van de jongerenenquête van werkgroep Jongeren Leerdam respectievelijk een draadloze koptelefoon, een geluidsbox en een speaker in de wacht gesleept.

De enquête is een initiatief van werkgroep Jongeren Leerdam, die bestaat uit Jongerenwerk Leerdam, Jongerenraad Leerdam, wijkagent Gerco Gijsbers en Wijkraad Centrum. Deze werkgroep heeft inmiddels al een mooi uitgewerkt concreet plan kunnen maken waar de uitslag van de enquête volledig in is verwerkt. Het is de bedoeling dit plan binnenkort aan te bieden aan de gemeente.

De jongerenenquête is door ruim honderd jongeren ingevuld. Jongerenraad Leerdam heeft hier een zeer belangrijk aandeel in gehad, zo heeft de raad geholpen bij het opstellen van de vragen van de enquête en het bedenken van een plan voor een locatie waar jongeren elkaar zouden kunnen ontmoeten en wat ze er kunnen doen. "We zijn erg blij met de enquête, want het geeft een duidelijk beeld van wat jongeren missen en willen in Leerdam", verklaart Lity van Hoboken van Wijkraad Centrum. "Zo zijn er wensen voor een gelegenheid binnen om elkaar te ontmoeten, te chillen, gamen of een rustige plek te hebben waar je huiswerk kan maken. Ook zien veel jongeren verlangend uit naar een zwemgelegenheid buiten en een bioscoop." Daarnaast missen jongeren hippere kledingwinkels of een leuke kroeg waar jongeren komen. Deze prijzen voor de enquête zijn gesponsord door de Wijkraad Centrum en Afternet.

q www.jongerenraadleerdam.nl