Informatiemarkt over beroerte

leerdam • Op de Dag van de Beroerte, op dinsdag 9 mei, houdt Rivas Zorggroep in verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam een informatiemarkt over beroerte.

Belangstellenden kunnen op de informatiemarkt op bij verschillende zorgprofessionals informatie inwinnen over beroerte en hersenletsel en de verschillende therapie- en behandelmogelijkheden bij Rivas Revalidatie & Herstel na een beroerte. Verder is er informatie over moderne behandeltechnieken waaronder de digitale oefenhand en het Afasiecentrum Leerdam. Tevens kunnen bezoekers diverse metingen laten doen zoals, het meten van de bloeddruk en van het glucosegehalte. Van 10:30 tot 11:30 is er een speciale bijeenkomst met als thema 'Zet uw brein in beweging'.

Beroerte

Ieder jaar krijgen zo'n 45.000 mensen in Nederland een beroerte, ook wel een CVA of een TIA genoemd. De meeste mensen die een beroerte krijgen, zijn ouder dan 65 jaar. Beroerte is de tweede doodsoorzaak bij vrouwen en de derde doodsoorzaak bij mannen in Nederland. Een beroerte heeft vaak ingrijpende gevolgen. In de periode net na een beroerte vallen lichamelijke beperkingen meteen op. Er zijn ook veel veranderingen die minder zichtbaar zijn, maar wel een grote impact hebben op het leven van de patiënt en vaak ook op de mensen om hem heen.

Geïnteresseerden kunnen de informatiemarkt dinsdag 9 mei van 10:00 tot 14:00 uur gratis bezoeken. De markt vindt plaats in verpleeghuis Lingesteyn aan het Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam. Meer informatie over revalidatie en herstel bij Rivas is te vinden op de onderstaande website.

q www.rivas.nl/revalidatie