Veel belangstelling voor Arno Wallaard Memorial

meerkerk • Er is heel veel belangstelling voor de elfde Arno Wallaard Memorial op zaterdag 22 april. Veel teams wilden meedoen aan deze 1.2 UCI Wielerwedstrijd, meetellend voor de Europe Tour UCI.

Menig ploeg moest teleurgesteld worden. Slechts drie clubteams, inclusief Jan van Arckel, kregen een startbewijs. Er verschijnen tien Nederlandse teams aan de start en 15 teams uit negen andere Europese landen. Bijzonder is dat het jeugdteam (U23) van de USA naar Meerkerk komt. Het lijkt vooral een strijd te worden tussen de Nederlandse teams: Metec-TKH Continental Cycling Team komt met Maarten van Trijp, die verleden jaar niet per ongeluk de tiende editie won. Van Trijp maakt een ijzersterk voorseizoen door met een prachtige overwinning in de Dorpenomloop. Dan Delta Cycling Team Rotterdam met Jan Willem van Schip, de glorieuze winnaar van de Ronde van Drenthe, een 1.1 koers met de grote jongens. Tenslotte SEG Racing Academy met hun sprintkanon Fabio Jakobsen: waar hij komt wint hij of stapt in ieder geval het podium op. 'Faab' heeft aangegeven dat hij de Memorial wil bijschrijven. Weinig renners zullen er zo scherp bij staan als Fabio Jakobsen. Bijzonder is dat zowel Jakobsen als Van Schip de AWM voor junioren won. Een ding is zeker: op de winderige, smalle wegen tussen de weilanden in de Alblasserwaard kan je fietsen leren. Bewijs? Een paar jaar na zijn winst in de AWM finishte Dylan van Baarle als vierde in de Ronde van Vlaanderen.