Angelica Westerlaken presteert uitstekend

haaften • Turnster Angelica Westerlaken uit Haaften, die uitkomt voor S.V. Hamarithi uit Aalst in de pupillen N3, heeft afgelopen zaterdag een mooi resultaat geleverd voor haar team.

Samen met de turnsters Janinka Egas, Nayinthe van den Heuvel en Iris van de Werken vormde zij een team in de categorie 'voorgeschreven twee' van de clubteamwedstrijd in Amersfoort. De turnster mocht als eerste uitkomen op het toestel brug. Zij turnde voor het eerst een kip met opzwaai in de oefening. De opzwaai was nog niet heel hoog, maar het element werd netjes doorgeturnd zonder tussenzwaai. Haar huizenhoge streksalto is een plaatje om te zien. Angelica kreeg een 13,433 voor haar oefening. Balk is altijd een spannend onderdeel voor de jonge turnster. Ze heeft vaak extra zenuwen als ze het toestel moet betreden. Angelica turnt daarom een nette basisoefening en bewaart de bonuselementen nog even voor een later tijdstip. De oefening werd strak uitgevoerd en kreeg een 11,750.

Even pauze

Op vloer mocht de Haaftense turnster even pauze nemen. De andere turnsters uit haar team zouden deze oefeningen doen en Angelica was weer aan de beurt op het toestel sprong. Hier turnde zij voor het eerst een half in, half uit. Een onderdeel dat zij pas volgend jaar nodig heeft, maar zaterdag al extra punten opleverde. De sprong werd keurig uitgevoerd en leverde een 12,600 op. Het team werd uiteindelijk zesde in een sterk deelnemersveld.